Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

İGUANAMIN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM

ŞUANDA YAKAŞIK 2 SENEDİR BESLEDİĞİM İGUANAMIN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMKE İSTİYORUM ARKADAŞLAR BANA YARDIMCI 0LURMUSUNUZ....

img

apaburak

18 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba arkadaşlar.bende arkadaş gibi iguanamın cinsiyetini öğrenmek istiyorum.nerden anlaşılır.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkurler arkadaşlar

img

biredici

18 yıl 2 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar meraba iguanaların cinsiyeti küçükken pek belli olmuyormuş, forumda bazı soruların içindede yazıyor, ama kafasına yakın yerlerde diken şeklindeki çıkıntılar uzun ise erkek, diğer çıkıntılar gibi birbirine eşit ise dişi anlamına geliyormuş...Umarım işinize yarar.iyi akşamlar...

img

arkeologum

18 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslında kafa yapılarından anlasılıyor fakat en belirgin sekilde arka bacaklarındaki noktalardan anlasılıyo eger cok kabarıksa o noktalar erkek diilse dişidir fakat bi iguananın cinsiyeti en iyi 2.5-3 yaşındayken anlaşılıyo daha erken ögrenmek cok zor..

img

okeyno

20 yıl 1 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mesela bende ilk aldığımda iguanamı erkek sanıyordum. ama büyük ihtimal dişi. zaten şimdi yaklaşık 1 yaşında. ama bildiğim kadarıyla kafa yapılarından anlaşılıyor. eğer igunuzun burun bölümü böyle öne doğru uzunsa erkek daha bi yuvarlaksa dişi oluyor. ayırt edebilmek için internetten bi kaç iguana resmine bakabilirsiniz.

img

panik_atak

18 yıl 7 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar ya resim konulabilse tam ayrıntısıyla gösterirdim bende çok iyi anlayabileceğiniz şekilde resimler var...hayvanın arka bacaklarının altında noktacıklar vardır kaldırıp bakmanız gerekir.bu noktacıklar eğer çok belirgin ise ve tane tane ise erkek, eğer belirgin değilse dişidir.fakat küçükken anlaşılması zordur biraz. bir de bildiğimiz gibi sadece başındaki dikenler çok uzunsa diğerlerine oranla erkektir, eğer eşitse dişidir. bu kadar yani sorusu olanın sorusunu yanıtlamaya hazırım...

img

arkeologum

ÖZEL MESAJ

beyler en üstteki resimdeki iguana erkek, alttaki dişidir. zaten çok belirgin farkedersiniz...

img

arkeologum

ÖZEL MESAJ