Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım

Mesaj Ekle

Küçücük bir soru?

Şimdiye kadar 50 tane evcil hayvanım oldu ve hepside öldü şu veya bu sebepten.Kardeşlerimin büyük yeri var bu konuda.Sorum şu ki muhabbet kuşu almak istiyorum,hayvanlarıda inanılmayacak kadar çok seviyorum.Sizce 1 tane mi,yalnızlık çekmesin die 2 tane mi almalıyım?yada almamalımıyım?Şimdiden tşk...

img

tznn

19 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence alma yeteri kadar günaha girmişsin..

img

mehmetozaslan

20 yıl 3 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence de alma ,bırak bir taneyi hiç alma bence sen sadece olan birilerinde izle ve öyle sev yeter...

Ben bile yazdığımı okuyunca caniymişim gibi bir izlenime kapıldım.Sonuçta tutupta ben öldürmüyorum yani.Örneğin kardeşim kapıyı açık bırakıyo,kedi içeri giriyo ve kuşumuz ölüyo.YAda en küçük kardeşim çok küçük olduğundan yeterince itina gösteremiyo hayvan ceyranda kalıyo vb...

img

tznn

ÖZEL MESAJ

Canisin diyen olmadı ama enazından 1-2-3 kazadan veya durumdan sonra bazı şeyleri öğrenip hayvanlara ona göre itina gösterebilirdin.. yoksa kimse senin bilerek öldürdüğünü falan ima etmedi ama bu işi yapacak kadar hassas davranmadığını dikkat etmediğin ortaya çıkıyor..

Ben cani diyosunuz demedim,okuyunca ben bile öyle hissettim dedim.Bazı şeyleri yalnızca okumamalı,yorumlamakta gerekir.İtina göstermediğimi nereden biliyosun?Uzun zamandır evcil hayvan almadım ve artık yetişkin bir insanım.Bazı konularda çok alıngaanım artık kusura bakma

img

tznn

ÖZEL MESAJ

bence kenar kosede kalmayacak, birseyler paylasabilecegin bir hayvan al mesela kopek hem hayvanlara karsı sorumlulugunu gelistirir hemde sevgisini gosterir sen dalgınlıkla ilgilenmesen bile o illa hatırlatır itinalı davranmadıgını dusunmuyorum bende sus tavukları bıldırcın kopek gine domuzu var ama hangi hayvana asırı ilgi gostersem kaybediyorum sakınılan goze cop batar misali

img

ahmetnac

20 yıl 2 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Herkese merhaba, TzNn arkadaş, cevap yazan diğer arkadaşlar haklı, evde bukadar doğal afet varken muhabbet gibi çok narin bir hayvan beslemek demek, şimdiden bile bile lades demek olur. İlla ki bir hayvan beslemek gerekiyorsa bu tür etkenlerden kolayca etkilenmeyen bir cins seçmek en iyisidir. Kolay gelsin.

img

finikeli

19 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bakın birşey söyleyeceğim arkadaşlar,kolayca şartlardan ortamdan etkilenmeyecek hayvan diyorsunuz ve örnek olarakta köpek diyorsunuz .. sizce onun sorumluluğu az mı ? Köpeği belli zamanlarda gezdireceksin ayağı toprak görecek .. Geniş bir ortam olacak sürekli kapalı bir odada kalmayacak .. Tüy dökme dönemlerini dikkat edeceksin eşleşme döneminde eş bulacaksın .. sizce bunlar kolay şeyler mi , belki ben büyütüyorum ama benimda abim hayvanları çok sever ama asla bakamaz .. çünkü uğraşamam yemeği suyuyla aklıma gelmez der.. Bende bıldırcın ve ördek var her sabah bunların kapları temizlemek yemlemek akşam aynı şeyi yapmak gün ortasında evdekilerden birine baktırmak .. Evde hayvan beslemek ilgi ister sevgi ister sabır ister ..Tahammül ister.. Herkese Evcilleri ile mutlu ve keyifli vakitler diliyorum ..TzNn arkadaştan ta özür dilerim eğer söylediğimle incittiysem .. Şimdi olgun bir yaşta olduğuna göre ne yapacağa kendisi karar verebilir ..Ben daha küçük bir kabul etmiştim söylediklerinden yola çıkarak o nedenle bu konu hakkında son katılımım .. İyi günler herkese..

aslında aynı seylerden bahsediyoruz ama köpeklere karsı yaklasım farklı köpek sadece sevgi istemez bakımda ister tuy toprak yemek wc vs. fakat bunları asmanın en kolay oldugu dostumuzdur aynı zamanda, cunku hatırlatır asla cool degildir, zavallı asla.! cozum uretir karnımı acıktı ona gore ciftlesme ihtiyacımı var daha farklı davranır ister istemez onun hem sahibi hem kolesi olrsunuz ve Tznn arkadasımız bir sekilde hayvan beslemek istiyorsaki bu kopek degil kus oldugunu belirtmis ben sedece fikir beyan ettim saglıcakla

img

ahmetnac

20 yıl 2 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ