Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

YARDIM SU İÇMİYOR

dün bir muhabbet kuşu aldım. yem yemiyordu. . aldığımız yer yavru olduğundan bilmediğini söyledi.fakat zorla yerini gösterince yemeye başladı. fakat hala su içmiyor. yem yeme de bir problemi yok. su içmesi için ne yapmalıyım.kendisi öğrenenebilir mi?( bir de şu su problemini aşarsak ele nasıl alışır onun da yazarsanız sevinirim )

img

ceren

22 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bir de dışarı çıktığında hareketli ama daha çok yuvaya girmek istiyo. ve sürekli uyumaya çalışıyor.5 aylık, küçük olmasıyla alakalı olabilir mi

img

ceren

ÖZEL MESAJ

Selam Hiçbir canlı susuz yaşayamaz. Eğer yavru gerçekten 5 aylık ise onun çoktan yem yiyip su içmesi uçması yaramazlık yapması lazım. Sürekli uyuyorsa ve eğer 5 aylıksa hastadır Muhabbetler 6 aylık olunca ergenliğe ulaşmış olurlar. Senin kuş gerçekten 5 aylııksa hastadır. ya da gerçekten çok küçüktür, çünkü küçük kuşlar yuvadan çıktıktan bir süre sonra da uykuya meyillidirler. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haklısınız ben yanllış biliyorum. annesinin yanından yeni alınmış. yani 5 aylık değil. kuşu aldıkları adam annesinin yanından yenş aldığını söylemiş. ama niye su içmiyor? nasıl su içmesini sağlarım

img

ceren

ÖZEL MESAJ

merhaba ceren, benimde 2tane muhabbetim var ve oyuna bayılıyolar. su içme konusuna gelince onlarda pek suluktan içmiyo. ya bardağa koyduğum sudan içerler yada parmağımda damla olcak şekilde onların gagalarına doğru tutarım o zman içerler bence parmağına damla al ve dene;)ayrıca ufaklığı sıcak tutmaya çalış ve arada bi mama ver ona kendi yaptığın. canlanıcak ve daha sağlıklı olucaktır. kolay gelsin....

img

boncuk119

18 yıl 1 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba ceren Suluk üstte ise ve yavru tırmanamıyorsa da içmeyebilir. Ancak benim tahminim sen onun yanında değilken su içiyordur. Çünkü yem yedikleri kadar sık su içmezler. İhtiyacı olduğunda içer sen merak etme. İçmeseydi yem de yemezdi. Bence senin kuşun sağlıklı bir kuş.. Selamlar..

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ