Sürüngen Forumları > İguana
Iguana neden tukurur ?
yaklasik 8 aylik cok saglikli bir iguanam var yalniz daha once rastlamadigim bir ozelligi var TUKURUYOR...bunun nedeni hakkinda bilgisi olan varmi acaba..?
sanırım tükürmüyordur, hapşırıyordur. eğer hapşırıyorsa ya üşütmüştür, ya da vücudundaki fazla tuzu atıyordur. birincisi için veterinere gitmek lazım, ikincisi için yemeklerindeki tuz oranına dikkat etmek yeterli. ha gerçekten tükürüyorsa onu bilemiyorum.
selam kardeş iguananını tükürmesinin sebebi, vücudun tuz dengesini sağlamaktır, haftada bir kere bir kere toplu iğnenin başı kadar bildiğin tuzu yemeğine serpersen hiç bir sorun kalmaz ama normal davranışlar bunlar merak edecek bişey yok...sadece haftada bir kez tuz koymayı unutma...
Tesekkur ederim arkadaslar...okadar ilginc bir durumdurki turure tukure teraryumun camlarini mafetti desem yeridir ... bu arada ben yemeklerine tuz katmiyordum iguanalar icin buldugum yapay bir tuzu yemeginden ve suyundan haric bir sekilde teraryuma koyuyordum ama bugunden itibaren yemeklerine tuz eklemeyi deniyecem..