Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

bilgi rica ediyorum

Tüm grup üyelerine merhaba.Şimdiye kadar sayenizde pekçok faydasını gördüğüm bilgiye ulaştım.Şimdide gene yardımınıza ihtiyacımız var. Oğlumla 3.iguanamıza cumartesi günü kavuştuk.Şimdiye kadar olanlardan o kadar farklıki.Yaklaşık 1,5 yaşında ve çok uysal.Sürekli onuzumuzda ve fırsat yakaladıkça tişörtün içine giriyor.Bu ne kadar doğru bilemiyorum.Oğlumla hep burun burunalar.Hatta ısıtma taşı nedense çalışmamış ve sabah yatakta birlikte yatiyorlardı uyandiğımda. Lütfen bir zararı olabilirmi bu kadar yakın temasın?Bilgisi olan varsa benimle paylaşmasını rica ediyorum. Saygılar Dilek

img

egedilek

18 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam, forumun diğer topiklerinde okumuştum ben, slmonella denilen bir olay varmış, ancak bu insanda da olan birşeymiş, eğer iguanayla temas hali bittikten sonra elleri sabunla yıkarsak hiçbirşey olmayacağı yazıyo, ama yıkamayı unutmamak lazımmış...isterseniz bir de siz arayın 2 yada 3. sayfada görmüştüm iyi akşamlar

img

arkeologum

18 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

salmonilla virüsü insanda bulunmaz sürüngen çeşitlerinde bulunur ve oğlunuz 8 yaşından küçükse onun için tehlikeli olabilir. yaş büyüdükçe tehlike azalır ve fazla önem teşkil etmez. iguanaya temas ettikten sonra ellerinizi yıkarsanız büyük oranda korunmuş olursunuz. ayrıca bazı iguanalar bu virüsü barındırmaz kimi ziraat fakültelerinde bunun için test yaptırılabiliyor. virüsün bulunup, bulunmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz. ancak tekrar söylüyorum çocuğunuz 8 yaş altındaysa çok dikkatli olmanız gerekir, aşırı ciddi sonuçlar doğurabilir.

img

mck

18 yıl 3 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben yıllardır iguana besliyorum ve sürekli temas halindeyim mikrop kapmaz merak etmeyin ama uv lambası mutlaka alın eğer yoksa çünkü aksi taktirde hayvanın vücunu kalsiyumu kullanamıyor ve ciddi hastalıklara hatta ölüme sabep oluyor benim ilk iguanam bu yüzden ölmüştü 2. iguanam da hastalanınca öğrendim bu lambanın ne kadar mühim olduğunu

img

çoozbek

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimde 3 senedir iguanam var hiçbir şekilde bi rahatsizlik duymadim tabi oğlunuz kucukse yine de cok temas ettirmemek gerekir en azindan gun icinde sevse de akşam uyumasi biras fazla gibi..

img

güneşş

20 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ