Sürüngen Forumları > İguana
İguana aldım birkaç sorum var.
yaklaşık 50CM`lik bir iguana aldım, bazı sorularım var hemen sorulara geçiyorum. 1-) UV lambası şart mı ? eğer şartsa nerden alabilirim(online site olursa çok iyi olur) 2-) iguyu günde kaç kere beslemem gerekir birde önüne 2-3 günlük yiyecek atmak doğru mu ? 3-) Tırnaklarını ne zaman kesmeliyim ?
1-) uv lambası alman şart www.juenpetmarket.com bu adreste ki "Sera Exo Terra Repti Glo 8.0 Desert Lamp 14 W" işini görecektir en fazla 30cm uzaklıktan direk olarak etki ettirmelisin, camdan geçerse etkisi olmaz 30cmden daha uzaktan gelirse etkisi olmaz. 2-)önüne 2-3 günlük yiyecek atmak yapabileceğin en kötü iş olur. 50cmlik bir iguana genç olduğu için günde 2 yada 3 öğün beslemelisin, verdiğin yiyecekler çok küçük dilimlenmiş olmalı ve yedikten sonra tabağı almalısın. hiç bir zaman kafesinde yiyecek bekletme. 3-)tırnakları senin elini çiziyorsa kesilme zamanıdır. ama çok dikkat etmelisin iguana tırnakları içerisinde damarlar vardır ve ışık altında bakarsan gözükürler bu damarların önünden damarları kesmeden tırnağı kısaltmalısın, tırnağın büyük bir bölümü kesilmiycek damarlı alandır bunu unutma.
cevapların için teşekkür ederim ayrıca site gerçekten güzelmiş, bir sorum daha olacak iguyu alalı 3 gün oldu ve çok hırçın elime almak isteyince çırpınıor bazen dokunayım diyorum kuyruk atıyor veya ısırıyor...Normal mi, yakınlaşmak için ne yapabilirim ?
alışması biraz zaman alabilir acale etme birde seni göreceği şekilde yaklaş kuyruk atması korkmasından kaynaklanıyordur
igunun sana alışması icin oncelikle sabahtan ac bırak ve aksama dogru elinle yemek vermeyi dene kendi gelip elinden alsin..ayrica ilk aşamada sirtından tutmamaya calis en savunmasiz kaldiklari hali budur..en sıkı duşmanları kuşlar bu hayvanları bu şekilde yakalar cunku aklinda olsun..alışması biraz zaman alir sabretmen lazim kolay gelsin..( uv lambasi cooook onemli biran once almalisin istanbulda oturuyorsan ben eminönunden aldim çarşıdan olmasa bile ismarlama getiriyorlar)
merhaba benim akvaryumumum yüksekliği 40 cm. şu anda uv lambam yok ama alınca uv lambasının yüksekliği ne kadar omalıdır ve kaç watt olmalıdır?