Sürüngen Forumları > İguana
Sera Terra UV Lambası Aldım Takamıyorum :(
selam http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=152&urn=1228 adresinden uv lambası aldım ve sadece lamba geldi..Bu lambayı nasıl takabilirim yani duy`unu nerden alacağım.Elektrikçiye gittim elektrikçi bana bunun 15 W olduğunu 220V ile çalışmayacağını söyledi düşürücü lazım falan dedi, arkaşlar bi yol gösterirseniz çok sevinirim.
aldığın yere mail at yada pet shoplara bak oralarda da adaptör satılıyor yada başka birkaç elektrikçiye daha sor istanbuldaysan toptan elektrik malzemesi satan yerlerdede vardır mutlaka
hocam hiç kafana takma onu elektirikciye git adam 5 dk da yapıo bi tane balans takıo düşürüo herşeyini halledio 7 milyon falan tutuo... için rahat olsn...
meraba... bende aynı siteden lamb aldım ama sadece lamba geldi onu nasıl kuracağım hakkında tam oalarak yardımcı olabilirmisnz?..
lambaysa bilmiorum ama florosansa balans falan takıo elektirikciler bi de florosanın 30 cm den yüksek olmaması gerekli yoksa ışınlar bişiye yaramıyor...bi de lambaya değmemesini sağlaman lasım ısınıo çünkü iguna zarar gelebilir...
teşekkürler bende UV lamb aldım 30 cm yüksekliğe koydum.. bu UV lambasında önce ısınsın diye normal sarı bi ampül koymuştum tepesine ve önceden kuyruğuyla vuruyodu ısırıyodu korkuyodu ama o ampülü koyduğumda biraz sakinleşti.. UV lambasını takınca tekrar kuyruğuylan vurmaya başladı ve yemek koyarken sanki hayalet görmüşş gibi olmaya başladı.. iguanayı 1-2 ay falan önce aldım akvaryumda besliyorumm acaba o ampülü sadece ısıtması için akvaryumun bir köşesie sabitlemelimiyim?.. ve. iguanayı 1-2 ay önce aldım hala alışmadı artık çıldırmaya başladım iguanayı kendime nasıl alıştırabileceğim hakkınd bilgi verirsenizz çokk sevinirimm ve onunn içinde herşeyi yapabilirmm.. teşekkr...
sıcaklık çok önemli kardeş igu besleme konusunda...Ort. olarak 30 derece de tutman lasım sıcaklığı uv ışınları kesin lasım vitaminleri sentezliyebilmesi için hayati bi önem taşıo... Kendine evcilleşme konusuna gelince de akşamdan aç bırak yani akşam öğün verme sabahta öğünü akvaryumun dışına koy görsün o zmn canı çekicektir sonra korkutmadan elinle ver yemekleri tabağı içine kesinlikle koyma dışarıya koy onun görebiliceği bi yere sonra elinle iguna yemek ver ve seni görüceği bi açıdan ver elini akvaryuma yukardan sokarken dikkat et çünkü bunların düşmanları kuşlar olduğu için çok ürküolar...dikkatli bi şekilde yedir bunu biras dene sonra büyük ihtimal alışıcaktır..Ve akvaryumda yaşıosa camda kendini görebilir ışık yakınca onun içinde agresifleşebilir... Gelişmelerden haberdar edersin bizi inş... hadi koaly gelsn..
çokk teşşkrler... bide ne kadar süre UV lambasını açık tutucam (14w)...
walla bende dün öğrendim bu soruyu :) yazın eğer 2 saat falan güneş alıosa akşam 2 saat yakman gerekli yok almıosa 1 den 5 e kadar yak... Kışınsa günde en az 6 saat yakıcaksın...bana böle dediler :)
gerçekten çokk saol gide iguanaya ne yedirmeliyim ve su ihgtiyacını nasıl karşılayabilirim