Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
argos bizi bıraktı!
3 hafta önce bir petshoptan aldığım köpeğim ne yazıkki hastalandı ve 5 gün can çekiştikten sonra hayatını kaybetti. anlaşmalı olduğu veterinere götürdüm ya kanlı ishal yada gençlik hastalığı dediler . hangisi olduğunu bile anlamadan öldü. bunu buraya yazmamın sebebi lütfen petshoplardan köpek almayalım. lütfen anne altından anne babasını bildiğimiz sağlıklı hayvan alın. benim gibi böle kahrolan çok insan var. benim minicik oğlum şuanda yanımda yok. ve ben hiçbişi yapamıyorum. lütfen sizden ricam etrafınızdaki herkese söleyin ve sizde almayın. çünkü bu bulaşıcı bir hastalık ve ordaki çoğu hayvanda bu hastalık var.
Pet shoptan hayvan almayın diye insanlara seslenmeniz yanlış. Nitekim pet shop sahipleri veteriner hekim değilse eğer böyle hastalıklar oluyor. Örneğin bize 1 ay içinde gelen ve Kadıköyde ismini vermeyeceğim ünlü bir pet shoptan alınan köpeklerin hepsi ya üşütmüş, ya nezle olarak geldi... Ama gençlik hastlığı ve kanlı ishal gibi viral enfeksiyonlar; yavrunun aşılarının yapılmamasından kaynaklanan hastalıklar. Biz bir Bull-Terrier yavrusuyla 15 gün uğraştık gençlik hastalığını geçirebilmek için...Yani burda suç sizin.
nasıl yani ben anlamadım nası suç bizim? işte bende onu diyorum bana gelmeden önce aşıları yapılması gerekiyodu ve yapmamışlar. ve orda 1 kafes içinde 5 tane köpek duruyo ve bir tanesinden ötekine bulaşıyo. anne altından alınan köpeğin daha sağlıklı olduğunu düşünüyororum çünkü ben bu işi araştırdım herkesin başına petshoplardan alındığı için geliyo. demityorumki anne altından alınınca ölmez die. ama petshop bakımıyla anne altı köpeklerin bakımı çok farklı oluyo. artı bende köpeğimi kendi haline bırakmadım aa bu ölüyo ölsün o zmn demedim tabiki bende çok uğraştım 5 gün boyunca serum aldı. ve emin ol shadow433 sen benim acımı anlayamazsın. ordan suç sizin demesi kolay. kurtarabilmek için eimizden gelini yaptık. aşılarınıda yaptırmaya başlamıştım. ama ne yazıkki bazı şeyler bizim gibi mağdur insanların elinde olmuyor.