Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

muh.kuşum hasta yardım edermisiniz. ACİL

kuşum sabahdan beri biraz durgundu aksam üstüde ishan oldugunu farkına vardım suyuna ve agzına vitamin damlattım sarhoşlar gibi saga sola sendelemeye basladı ne yapmalıyım yardım eder seniz cok sevinirim

img

zombi41

17 yıl 11 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadşlar kuşcuya gitdim tetra500 mg antibiotik önerdi ama eczacı cok agır mi ilac oldugunu kuşu verirsem 1 saat cekmez ölür dedi bende başka bi kuşçuya gittim oda SPELL BIRDS diye bi ilac verdi günde 3 defa verilecekmiş dogrumu yapıyorum yannışmı bi bilen yokmu bu şi ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

img

zombi41

ÖZEL MESAJ

veterinere götür arkadasım burda tarifle olmaz kusun zehirlenmiş olabilir,yada asırı vitamin verdiysen zengin hastalı olmus olabilir kas erimesi olabilir tarifle kus gözle görünmeden kimse sağlıklı bi sekilde yardım edemez bence pet soplarda ilac arama direk veterinere götür gec kalma dedim gibi simdi ben kusun zehirlenmiş derim bi baskası yok yaa cırpıntı hastalına yakalanmıs der kafan karısır oysaki görmedimiz kus hakkında yorum yapmamız ne denli doğru olur sencede kusunu seviyosan hemen gec kalmadan veterinere git derim...

img

human

18 yıl 4 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım kuşun kaç yaşında? eyer tüylerini kabartıyor ve bir tüy kadar zayıfladıysa emin ol kuşun çarpılmış yani ceriyanda kalmış ..yapman gereken kuşu rüzgarsız sıcak bi ortama almak (yumurta ve kıvırcık ) vermeni öneririm geçmiş olsun

img

bytemha1

18 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm vakti zamanında benim kusumda hastalanmıstı. kuscularda satılan ilaclardan aldım denedim ama fayda etmedi. birisinin tavsiyesi uzerine tetradox aldım, esdegeri monodox.her ikisi de 100 mg. bu ilac kapsül seklinde bir bardak suya bu kapsülü aciyorsun iyice eritiyorsun. zaten hepsi erimiyor ama eritebildigin kadar erit. sonra da suluguna koyuyorsun. ertesi gun sulukta kalan suyu bosalt. yeniden bir bardak suya bir kapsul bosalt. 2 gunde etkisini gosterir. ben 10 gun kullanmıstım. cok faydasını gordum. tetra500 de aynı sınıftan bir antibiyotiktir ama dozajı fazla oldugu icin kusuna zarar verebilir. Gecmis olsun...

img

burakoguz

18 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben Sera buscapur kullanmıstım cok ıyı gelmıstı yemını suyana ekleyebılırsın

img

bluewave

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

iyi günler.. benmde muhbbt kuşmda benzer şeyler oldu. tüy değiştiriyodu ancak kendisini yolmaya başladı geçer diye bekkledim dün eve bir geldim ayakta duramıyor düşüyor.. çok kötüydü. hemen veterinere gittik. veternere tüy değiştrme zmnnda strese girdğinden kaynaklandığını söyledi. bi sıvı ilaç bir de toz verdi isimlerini bilmiyorum ama çk iyi geldi suyuna damlattm, eğer düzelmezse antibiyotiğe başlarz dedi. ama neyse ki şmdi daha iyi gibi sdce bgn hafif ishal oldu. yrn tekrr danışcam bakalm veternere. sende bir veterinere götür bence, bünyeleri ztaen çok zayıf çabuk hareket etmek gerekiyor böyle durumlarda.. geçmiş olsn, en yakn zmnda iyilşrler umarm..

img

goldy

22 yıl 6 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mutlaka antibiyotik kullanmalısın. cibrobiotic var o olabilir. ama hassas oldukladı için çok az vermelisin. mesela normal suluk içine parmağının ucuyla çok az. sadece bir çeşit antibiyotik kullan. kaynamış su ver. antibiyotikli suyu her gün değiş. 3-4 gün devam et. sonra antibiyotik tedavisi bitince vitamin ver. avisol olabilir. geçmiş olsun. unutmadan sıvı kaybı olduğundun elma suyu falan içir. geçmiş olsun

img

nevestel

20 yıl 11 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar gösterdiğiniz ilgiye tşkler kuşum 4 gün cok bitkindi bende bi sitede şırıngayla büsküviyi yumşattım agzına günde 3 kere enjekte ettim ertesi gün yavaş yavaş kendine geldi bide ampulle kafesesi ısı verdim şimdi cok iyi hepinize tşkler(kuşçunun verdiği ishal ilacınıda kullandım)

img

zombi41

ÖZEL MESAJ