Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Anlayamadığım bir Şekilde Rahatsızlandı ( Soğuk Algınlığı Olabileceği Şüphesindeyim ) YARDIM !

Selamlar herkeze Arkadaşlar size bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim Muhabbet kuşu aldım istanbul eminönünden kuş pazarı var orda bilirsiniz kapalı çarşının hemen dibinde yavruydu 1 ay geçti neşeli flan sürekli kafeste üstünde örtüyorum kafesten çıkıyor bazen boyutu ufak olduğu için daha yavru işe gidip geliyoruz bu koşuşturmada biraz susuz bırakmışım sanıyorum 4 5 gün civarı suyunu tazeledim farkedince doldurdum tekrardan fakat suyunun bittiğini anladığım gün uzun süredir susuz olduğunu anladığım gün halsizdi susuz kaldı diye dedim sanırım yaklaşık 8 9 ( mayıs 22 / 23 / 24 ten ) beri hemen hemen gündür rahatsız o günden beri halsiz şişkin duruyor sürekli kafasını geriye kıvırıp uyuyor dış seslere oldukça duyarsız irkilmiyor ani seslerden sessiz sakin yem yiyor çok nadir oda azcık yemlerin kabukları üstteyse alltakileri almaya uğraşmıyor bırakıyor uyurken bazen çıtçıt die ses geliyor kafasını geriye almış uyurken özellikle ( geniz / gaga içi ve burundan geldiğini düşünüyorum nefesle ilgili ) burun delikleri temiz oldukça baktım dışkısı sürekli yapışıyor tüylerine arkasına üst üste biniyolar ( 1 Kez Temizledim ) oldukça çoktu geçen aldım elimle temizledim çekerken canının acıdığını düşünüp makasla kesiyorum ama hepsini temizleyemiyorum geçen oldukça temizledim teni gözüküyordu hepsini almıştım hemen hemen şimdi gene aynı dışkısı bu sefer temizlenecek gibide değil makasla makasla keserken bi kaç tüyünüde kestim sanıyorum ki elimle çekerken bi kaçıda koptu . Ilık suya sokup ayak ve dışkı kısmını yumuşatayım diyorum dışkısını üşüttüğünden ( soğuk algınlığı ) şüphelendiğim için böyle birşeyde yapmadım daha sizlere sormadan evvel tazyikli ılık su tutsam acaba dışkısına olurmu nedersiniz ? birde bu kuşun problemi nedir üşüttüğünü düşünüyorum ceyranda kalmadı hava akımına maruz kalmadı ani ısı değişikliklerine maruz kalmadı ama dışarı saldığımda yerde yürüdüğünden taşla çok temas ediordu kendisi uyukluyordu taşlarda flan sürekli halsiz sürekli uyuyor yerde bazen tünekte kafası hep arkasına çevirerek uyuyor tüyleri arasında daha çok ufacık oldukça sık değil sırt kanat arası tüyleri mesela ufak daha kanatları kuyruğuda yok bi kaçtane kuyruk tüyü vardı uzucak gibi kalın köklü onnarda kurumuş dışkı aralarında gözükmüyor artık yada makasla temizlerken ucundan kestim belkide bilemiyorum Dışkısını nasıl temizlemeliyim tamamen kapalı dışkılama yeri ve sürekli halsiz nedir derdi sizce üşüttüyse ne gibi şeyler uygulamalıyım ? Nadiren kapı kısmına gidiyor kafesin tutunuyor kapının üstüne kanatlarını çırpıyor hızlıca 8 9 saniye sonra aşşağıya gidip gene siniyor uyumak için yada tüneğe çıkıyor tekrardan biraz yüksek tünek kapı bölümünden Ufo / Elektrikli soba tarzı birşey yaksam çok yakınlaştırmadan sıcağa maruz bıraksam nasıl olur ? Üstü sürekli örtülüydü çıkmasın diye şimdi hasta diye dahada çok örtüyorum hava akımına maruz kalmasın diye Bazen hapşurur yada ağzını açar kapar gibi yapıyor böle ses geliyor tıkanıkmış yada ağzının içi suluymuş gibi hır hır diye birde elime alınca temizlerken dışkısını bağrıyor bişi yapmasamda bi süre sonra bağrıyor canı acıdığından değil yani tutma pozisyonundanmı rahatsıslık duyuyor içinde acı veren bişimi oluyor bilemiyorum ama sağlıklı kuşlar sinirlenince bağrırken ağzınıda açar bu açmıyor ağzını açmak istemiyor gibi halsiz olduğundanmı acaba yoksa ağzını açamıyormu bilemiyorum böle ağzı kenetlenmiş gibi azcık aralık gaganın dip köşeleri sağ ve sol ( yada yapısı öyle ) tam kapalı değil ama o pozisyonda duruyor hep çok nadir açıyor kapıyor sinirlendirincede ısıramıyor elimi tam açıp tutamıyor etimi derimi yarım açıyor anca böle vurur gibi yapıyo gaga ucuyla ısırma yada kapma yada çok fazla ağzını açma yok sinirlenince bağrırken sadece içten ötüyor azcık mıy mıy mız mız halsiz olduğundanmı acaba ? yoksa ağızda iltihap flan ? Mümkünmü Böyle Birşey ? Benim odamda kafesi üstü örtünük çoğunlukla yarım örtülü kafes Kuş Gribi Filan Olmasın ( evham işte :) ) ? aklıma gelen bunlar sizin bildiğiniz olasılıklar varsa eklerseniz ve sorularıma cevap verip bana yardımcı olursanız Sevinirim Devrik / Karışık olduysa mesajım kusura bakmayın lütfen aceleyle yazıyorum . Şimdiden çok çok sağolun Teşekkürler . . . .

img

lance

18 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba arakdaşım. *öncelikle sana tavsiyem kuşunun poposunu dezenfekte ederken çok dikkatli ol canı acıyacak ve seninle olan bağlarını ileride tamam kesecektir. * kuşunda şişlik varmı merak ediyorum .. belki kabız olmuştur.. eğer dışkısını yaparken zorlanıyorsa cilek gibi meyveler koy kafesine dışkısını daha rahat yapacaktır.. ve kuş kumunu da ihmal etme kuru yeminim içine bir çay kaşığı kadar atarsa hazımda yararlı olacaktır. * hiç ilaçtan ve vitaminlerden bahsetmemişsin bence derhal bir veterinere gitmelisin.. yada şuan iş yerindeyim benim kulladığım bir soguk algınlğı ilacı var şiddetle tavsiye ederim eğer ilgilenirsen mail adresim [email protected] * kuşunun kafesinin yanında ufo vs.. demişsin buna gerek yok. kuşunun kafesinde düşük watlı bir ampul yakman yeterli onu bir ampulu bir kavanozun içine koy ve folyo ilede sıkıca sarki hayvan rahatsız olmasın. folyoyu ampule sarma sararsan sürekli ampul patlar... * her gün suyunu değiştir. * bir çok mama tarifi forumda mevcut bunlardan bir yükleme yap ve kuşun biraz kendine gelsin. * son bir tavsiye daha kuşunun kafesinin zeminine kum koy 1-2 parmak kadar bu sayede hayvan poposunu o kuma sürterek temizleyecektir... gerisini de pek kafana takma .. ben daha yawru alamadım kuşlarımdan ama aslan gibi 2 kuşum var ve zamanında onlar için de çok uğraştım ondan biliyorum.. hadi acil şifallar ...

img

ucakici

18 yıl 1 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birincisi bidaha bi derdin oldugunda okadar uzun yazma herkez zaman ayırıp okumaz kısa ve oz olsun bence;) yaptıklarına gelince bu kuş besleme işi sorumluluk isteyen bisey sen kusu 4-5 gun susuz bırakmıssınki bu affedilebilecek bisey degil normalde ben 2 gunde bir suyunu degisirim sen demekki fazla zaman ayırmıyon kuşlarına ama susuz kaldıgı icin bisey olacagını sanmam cunku dogada bu kuslar susuz bi kac hafta durabiliyolar ama bu senin yaptıgın yanlısı duzeltmez baska ne demissin okadar uzunki okuyupta cevap verecem dışkısı yapısıyo demissin oda hastalık belirtisi yani hic saglıklı degil kuşun aslında senin dediklerine bakarsak pek omru kalmamıs gibi kusunun ama allahtan umut kesilmez bana sorarsan o dıskılarını temizlemeye devam et kuşunu ucurma zaten hayvan hasta ucmaya dermanı yok, sanada ceza suyunu hergun degistir tazelensin su, yeminden baska yumurta maması yap biskuvi, havuc rendesi, yumurta hepsini guzelce rendele oyle ver bu mamayı bi gunden fazla kafeste durdurma he bide o kusun kafesini ortme acık kalsın ceryanda kalmayacak sekilde bi yere koy ve kuşun sizinle aynı odada kalmasın baska bi odaya al.sebebide aksam hava karardıgında uyuması sabah gun ısıgıyla uynamsı icin bu onu güçlendirir sen bu dediklerimi yaparsan bi iki hafta sonra kendisini toparlar hadi kolay gelsin

img

a_n_k

18 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

maalesef 10 15 dk evvel işten geldim öldüğünü gördüm kafesin köşesinde kasılara üzüldüm oldukça tarifsiz pek zaman ayıramadım onunda etkisi var tabi ama doğal ortamlarında 1 aya yakın yaşayabiliyorlar susuz . Hastalığı neydi çözemedim açıkçası kasılarak ölmüş kafesin köşesinde gözleride ıslak ıslak yapış yapış bi sıvı katman var . Boynunun altındanda o göğüsünü 2 ye bölen kemiğin üst kısmında boyuna doğruda baya bi şişlik çıkmış kasılırken kafasını geri aldıda kemikmi çıktı acaba yoksa başka birşeymi bilemiyorum Dışkılamaya çalışıptamı kasıldı acaba ondanda şüpheleniyorum . Dışkısı çok yapışmış dışkılama yerine tamamen kapatmış onun etkisi varmıdır sizce ? Akşam ılık suda yumuşatıp temizlicektim üşüttüğünden şüphelendiğim için denemedim iikende denememişim bugün çok çok fazla suçlardım kendimi :( Çok ufaktı daha zaman ayıramıyorum eskisi gibi artık çok kuş büyüttüm hiç bu kadar erken vefat edeni olmamıştı zaman ayıramadığım için birdaha almayı pekte düşünmüyorum cevap veren vermeyen ilgilenen ilgilenmeyen herkeze teşekkürler

img

lance

18 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben zaten sana demistim soylediklerine gore kusunun pek omru kalmamıs diye bidaha da kuşlara vakit ayırabilirsen bi kuş sahibi ol. basın sagolsun.

img

a_n_k

18 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

abi çok üzüldüm aynı şey bnm kusumada oldu ama geri hayata bağladım :)sana tek sunu söyliyim ben kusumu ne dezenfekte ettim ne de temizledim :) bazen banyo yapıtırıyom ayrı :==)) ama bak sadece şunu yap işe giderken televizyonu aç bi şarkı kanalını çok sevinecektir o kusun sorunu %100 ilgisizliktir ya ilgi ayrı onnla sohbet etmen baska :) hani suyunu deistir falan fakat onunla konus 2 gündür halsiz di gece inanılmaz bi ses duydum baktım kuşum kendini kafesin içinde yere atıyor korkmustur diye yanıma getirdim ısık açık uyudum :=) ertesi günde halsizdi şimdi ise sabah yanına gittim ismini söyledim şişşşt dedim hemen bana karsılık verdi :) ve simdi sağlam :D bnmle oynuyor birazdan yüzüdrecem suda :)

img

kaanhikmet

16 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

işte bak cevapı kendin verdin !!! "Dışkısı çok yapışmış dışkılama yerine tamamen kapatmış onun etkisi varmıdır sizce ? Akşam ılık suda yumuşatıp temizlicektim üşüttüğünden şüphelendiğim için denemedim iikende denememişim bugün çok çok fazla suçlardım kendimi :( Çok ufaktı daha zaman ayıramıyorum eskisi gibi artık çok kuş büyüttüm hiç bu kadar erken vefat edeni olmamıştı zaman ayıramadığım için birdaha almayı pekte düşünmüyorum cevap veren vermeyen ilgilenen ilgilenmeyen herkeze teşekkürler " zaman ayıramamak bi daha aldıın kusa zaman ayıramazsan ölür ve onun üstünü asla kapama + karanlıktan çok korkuyolar

img

kaanhikmet

16 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ