Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

kırık parmak

Dün bir iguana aldim. Yaklaşık 44 cm boyunda ve dikenlerinin kisaligindan anladigim kadariyla bir disi. Problem su: iguanamin ön sol ayagindaki bir parmak saniyorum kirilmis ve yamuk kaynamis. Kaynamis oldugunu orayla oynadigimda hic aci belirtisi ya da kipirdanma göstermemesinden anladim (ya da öyle saniyorum). Bu sekilde kaynamis bir parmak ona uzun vadede bir zarar verir mi? Tirmanmasinda yürümesinde bir sorun yok gayet hareketli fakat o parmagini kullanmiyor ne yürürken ne tirmanirken. Bir cözümü var mi bu isin? bu tatli seyi sirf parmagi yamuk kaynamis diye de geri verme niyetinde degilim ama bir cevap yazarsaniz cok memnun olurum. Bir de lütfen veterinere götür demeyin cünkü anlayan bir veteriner bulabilmis degilim daha.

img

kerimyegin86

17 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimde igumun arka ayak parmağı kırık ve tırnağı kopuk sadece rahat tırmanamıyor o kadar başka bir rahatsızlık yaşamıyor

img

çoozbek

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

igunananızlan bu yekilde dokunurken falan yada yaklaşırken hiç bir tepki vermiyormu? ben 1 önce 1-2 ay önce iguana aldım ve hala ona dokunmaya kalkışınca veya yanına yaklaşınca nefes alması hızlanıyor ve bana kuyruğuylan vuruyor...

img

aribeths

17 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş ozaman biraz daha ilgilenmelisin, 1-2ay önce almışsın zaten geç kalmadın daha..bence bir gün içinde mesela öğlene kadar yemek verme sonrada onu dışarı çıkar bi şekilde ve elinle uzat rokayı yemesini sağla bir müddet yap bunu bak hiç bişey kalmaz ozaman alışır kesinlikle...ama kuyruk atıyo diye yaklaşmazsan daha çok uzaklaşır senden haberin olsun

img

arkeologum

18 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ