Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
Acil Yardım
Arkadaşlar bahçeme bir kedi yavru yapmış.Yavrular yeni ayaklanmaya başlamışlar.Yavruların gözlerinde aşırı derecede çapak var.2 yavrunun 2 gözüde tamamen çapakla kapanmış durumda.Birtanesinin gözülerini ılık su ile ıslatılmış bir bez ile yumuşatarak temizlemeye çalıştım.Epey temizlendi.Ancak içerisinden iltahap şekline çapak akmaya devam ediyor.Hatta birtaneside kanlı bir şekilde akıyor.diğer yavruların neredeyse burnuda tıkalı gibi.Veterinere götürme gibi bir durumum şuan yok.Ama yavrularada kıyamıyorum.Elimdeki imkanlar doğrultusunda bu yavrulara nasıl yardım edebilirim.? Nasıl bir tedavi uygulayabilirim lütfen bilen bir arkadaş bu konuda bana yardımcı olsun. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Veteriner değilim bu konularda çok tecrübelide değilim ama pamuk yardımı ile ılık ( sıcak yada soğuk olmasın) çayla çapakları silebilirsiniz. Ben yeni doğan yavrularda göz çapaklanır sonra kurur bu yüzden yavru gözünü açamazdı bu gibi durumlarda böyle temizlerdim. Hem kaynamış ve ılınmış su olduğu için steril hemde çayın faydası oluyor. Aşırı çapak oluşumu üst solunum yollarındaki bir rahatsızlığın uzantısı olabilirmiş. Göze bir damla damlatıyorlar ama ismini bulamadım genelde veterinere gitmeyi öneriyorlar. Daha tecrübeli bir arkadaş benden daha iyi yardım yapacaktır ama malesef kedi bölümü pek aktif değil