Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağa teraryumu

Arkadaşllar öncelikle merhaba.Aranızda yeniyim ve hayvanseverlerle olmaktanda büyük keyif alıyorum.Ben dün kaplumbağa için gerekli malzemelerimi aldım.Kapluşlarımı bugün alacağım sabah evden çıkmadan teraryumu yaptım ısıtıcısını çalıştırdım doğru yaopmışım değil mi çübkü geldiklerinde soğuk suya koyamazdım.Şimdi sormak istediğim önce kurualanın seviyesinde su koydum ozaman iyiydi ama ısıtıcı suyun altında kalması gerektiğinden solaydı su ekleyinde su bayağı derinleşti diyorum ki teraryum taşlarından alsam suyun yarısı doldursam o derinliği kaldırsam bir sakıncası olmaz değil mi.Onlara bakacağım için çok sevinçliyim hemde biraz endişeli ama çoğu şeyi sizlerden forumdan öğrendim eğer araştırmadan gidip alsaydım çok yazık olacaktı petshop un dediklerina inanamazsınız gerçektende:)

img

mevsimbahar

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba
Su seviyesinin üstünde , kaplumbağanın zorlanmadan üstüne çıkabileceği bir kuru bölgesi olduktan sonra su derinliğinin hiç bir önemi yok. Hatta derinlik çok daha iyidir Hem onun hemde senin açından İşin sırrı akvaryumda ne kadar çok su olursa aslında o kadar iyidir yani daha çok litre su daha iyidir ama elbette buna karşın daha masraflı ve daha zahmetli olur. Su yüksekliği az olursa kaplumbağanın ters dönme düzelememe  ve boğulma riski daha fazla oluyor.Az suyun mesela ısıtıcı arızası durumunda suyun birisi fark edene kadar emen aşırı ısınması gibi riskleri var ayrıca hijyende daha zor sağlanır.
Üst üste taş koyacaksan taşların devrilmemesine ve kaplumbağanın su altında sıkışmamasına çok dikkat etmelisin Bunlar çok meraklı ve karıştırıcıdır
Keşke almasaydın çünkü forumu biraz dolaşırsan sende göreceksin zamanla kaplumbağalarından sıkılmayan ve başından atmayan nerdeyse yok gibi. Eğer varsa %5 belki sıkılmayan kişi vardır. Kedi köpek beslemenin sevgisel geri dönüşümleri vardır bu açıdan sürekli tatmin eder ama su kaplumbağalarında bu tür bir geri dönüşüm yok.  En fazla 2 sene 3 sene sonra insanlar su kaplumbağalarının xahmetli ve geri dönüşümsüz bakımlarından sıkılıyorlar ve haklılar Ama su kaplumbağası alırken ilersi pek düşünülmüyor.
Sen şimdi pek çok kişi gibi daha ilk mesajında bu yazdıklarıma karşı çıkacak ve hatta belki kızacaksın ama inan ki söylediklerim doğru. Doğruluğu 6 ay içinde ortaya çıkacak
Kolay gelsin , her konuda yardımcı oluruz

img

frozen

19 yıl 6 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kamil ve zilli için yararlı bütün bilgileri bu siteden öğrendim çok sevimli ve minik 2 tane kaplumbağam var :) onlara kocaman bir cam fanus aldım ve artık o zindandan nam-ı diyar bahçeden kurtuldular içinede kocaman bi kaya parcaı koydum bi kısmı suda çok zekiler hemen alıştılar onları öle mutlu görmek benide çok mutlu ediyor ama su ısıtıcısını hala bulamadım ve hala yok suyu sıcak tutmaya çalışırıyorm mutlu olmaları beni de mutlu ediyor bu site için de içindeki bilgiler içinde çok teşekkürler :)

img

kamil__zilli

18 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ