Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

ÇOK ÖNEMLİ

ARKADAŞLAR YENİ BİR İGUANA ALDIM FAKAT ÇOK AGRESİF.ELİMİ KAFESE SOKAR SOKMAZ TELLERE TIRMANMAYA BAŞLIYOR VE KUYRUK VURMAYA ÇALIŞIYOR. AMACIM ONU YAKALAMAK DEĞİL YEMEĞİ İÇİN ELİMİ UZATIYORUM. BANA NASIL ALIŞACAK YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞUAN LAMBA FALANDA KULLANMIYORUM GÜNEŞİ ÇOK İYİ GÖRÜYOR Bİ SAKINCASI OLURMU? ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.

img

maviimmm

18 yıl 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam, güneşi iyice alıyorsa iyi fakat, yediklerini sindirebilmesi için ya bir ısı taşı ya da bir ısı pedi kullanman çok iyi olur yoksa sindirim güçlüğü çeker strese girer...İguananı eline al sen ve yemeğini elinden yedirmeye çalış, bir müddet aç bıraktıktan sonra yap bunu, sonra sana güvenecektir bir sorun kalmaz, ani hareketlerde bulunmamaya özen göster onunla konuş bişeyler yap yani onunla ilgilendiğini farketmesini sağla alışır merak etme...

img

arkeologum

18 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

form yazılarında arkadaslar sık sık bahsetmişler bu sordugun suallere yanıtlar vermişler ama dikkatinden kaçmış sanırım. bende okuduklarımdan derliyim birşeyler. öncelikle sırt kısmından tutmaya çalışma ve kavramamaya dikkat et. elinde rahat edeceği strese girmeyeceği bir şekilde tut, alt karın kısmından ve kalçalarından kavrayabileceğin bir şekilde. elinden yemek yemesini sağla aç kaldıgında elini arkasından değil onun görebileceği bir şekilde ve yavaşça yaklaştır elinden yedirmeyi dene yemese bile diliyle mutlaka dokunacaktır uzattığın seye ve iyi niyetini zamanla hissedip senden korkmayacaktır. sabrettiğinde başarılı olacağına inanıyorum.

img

frazetta

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

iguanan zamanla sana alışacaktır bir hafta 10 gün zaman alabilir yalnız uv lamba almadım güneş gördüğü için demişsin uv ışınları camdan geçemiyor yani o lambayı almazsan bir süre sonra iguanan uv ışınları olmadan vücudu calsiyumu kullanamayacağı için hastalanır benim başıma geldi o yüzden çok iyi biliyorum ve mutlaka granül calsiyumlardan al eczanelerde satılıyor pet shop tan almana gerek yok haftada 1 çay kaşığı yemeğinin üzerine serp

img

çoozbek

19 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ