Kuş Forumları > Papağanlar
JAKO ?
Merhaba Arkadaşlar. Dün Bir Jako Aldım.henüz 3 yaşında.daha konuşmuyor. Fakat Evde hiç rahat durmuyor.yanına gittiğimiz anda başlıyor bağırmaya.bunun nedeni Nedir Acaba? zamanla gecer mi bu davranışı ?
arkadasım aldıgınız kus 3 yasında falan degıldır.bılezıgımı varkı 3 yasında dıyorsunuz.kus vahsı oldugu ıcın hırlıyordur.sebebı cok acık ortadadır.keske jako almadan once bır arastırma yapsaydınız.helekı aldıgınız jako vahsı bır kus.vahsı bır kusun egıtımı aylar surebılır belkıde yıl.jakoların egıtımı zahmetlıdır ve sabır ıster.bunun ıcın bol bol arastırma yapınız.
merhaba yabani olduğundan öyledir ve yeni çevre yeni insanlar onu ürkütmüştür.hergün düzenli olarak belirli bir mesafede karşısında oturarak (ama ona yukardan bakmamanız lazım) göz seviyesinde yumuşak bir ses tonuyla onunla konuşun.öncelikle sizden zarar gelmeyeceğini anlamalı.hırlamanın geçmesi kuşunuzun yapısına bağlıdır kısa da sürebilir uzun da.
buracQ kardeşim jakonun daha dün geldiğini söylemişsin ve daha eve ,ortama alışmadan yanına gitmişsin. Böyle hatalara kapılmayalım lütfen.Biraz zaman tanıyın ve 1-2 hatta 3 hafta yanına bile yaklaşmayın sadece yemini suyunu meyvesini koyun O zamanla size alışacaktır... Ayrıca bu makaleyide okumanızı ısrarla öneririm... http://hepsievcil.org/bilgideposu/temelegitim.html Reklam manasında vermedim bu siteyi sadece bilgi amaçlı. Eğer link açılmazsa üyelik falan isteyebilir... Menü kısmından bilgi deposuna oradanda istediğiniz bilgiye ulaşırsınız. Bu arada papağanınız hayırlı olsun... Hayırlı günler dilerim. ...