Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

Satılan iguana`lar.

Öncelikle ``Merhaba`` Diyorum.. pet sitelerine baktıgımda senenin bu dönemlerinde heveslenerek özenerek aldıgımız bir müddet özenle baktıgımız iguana`larımızın bir kısmının satışa çıkarıldıgını görüyorum ve bu beni endişelendiriyor doğrusu. Arkadaslar bir çoğumuzun bildiği gibi bu canlılar çok hassas, kişilikleri olan ve değişikliklerden pek fazla haz etmeyen canlılardır. Bir iguana yaşadığı ortama ortalama 6-7 ayda alışıyor, yani yaşamaya başladıgı ortamı tam olarak sahiplenip benimsemesi ortalama bu kadar süre alıyor. Durum böyleyken uzun vadede düşünmeden bu hayvanları sahiplenmek pekde mantıklı değil çünkü bu canlılar bizim oyuncaklarımız değil, bu iş tıpkı bir yurttan evlat edinmeye benziyor kanımca. Şimdi tatil dönemi ve sanıyorum tatile gidecek bir çok arkadaşımız sürüngenini satmak istiyor çünkü ona sahip olurken tatile gideceğini düşünmeden onu kime emanet edeciğini aklına bile getirmeden sahip edinmiş..! Bu canlılar çok hassas ve cevrelerinde olan her türlü değişikliği anında fark edip strese giren ve hastalanabilen canlılar. Şöyleki Sürüngeniniz eve misafir geldiğini yada farklı bir hayvanın evde bulundugunu sahibinin ona kızdıgını sahibinin ona dokunurken stresli oldugunu yada mutlu oldugunu bile anlayabilen hislere sahip. Şimdi bu canlıyı satarken alacak kişiye nasıl bir barınakta bakacağını bu konuda deneyimli olup olmadıgını seneye yazın tatile giderken bırakacak birinin olup olmadıgını soran varmı? Varsa gerçekten mutlu olurum.. Siteye ilan vermiş bir kaç arkadasla sadece merakımdan görüştüm, yaptıkları tek şey igularını övmek inanın igularının yeni sahiplerinde aradıkları hiç bir vasıf yok. Para dışında.. İguana besleyen arkadaşlarımdan rica ediyorum ; Alt yapı edinmeden böyle bir canlıya sahiplik etmeyin, tatillerinizi annenizin vs. vereceği tepkileri yaşayabilecekleri ortamları lütfen iyi düşünün.. İguana alacak arkadaslarada kısaca bir tavsiye ; Aldıgınız İguana`nın ufak olması sağlıklı olması anlamına gelmez. Renklerine Yelelerine dikkat ediniz. Derisi üzerinde yara yada yara kabukçukları olmamasına, Sevkiyat esnasında olabilecek kırıklara ve zor olsada iştahına dikkat ediniz. Gerekirse bir önceki gün satıcının yemek verme saatini öğrenip ertesi gün yemek saatinde pet shop`a gidiniz. Unutmayın Hasta İguana tıpkı biz insanlar gibi uyusuk ve iştahsız olur, aldıgınız hasta iguana kısa süre sonra gerekli tıbbi müdahele yapılmazsa ölür ve sahibini hayal kırıklıgına uğratır.. Güzel ortamlarda bakılmış sağlıklı igularımızla uzun yıllar diliyorum arkadaslar.. istemeden birilerini kırdıysam özür dilerim.. Bilgi için- [email protected]

img

frazetta

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben iguana almak istiyorum ama yasaklandı felan diyolardı.Acaba İzmir de bildiğiniz pet shop var mı iguana satan.Bu kış baktığım bi kaç yerde yaşlı ve elde kalmış iguanalara rastladım.Onun dışında yavru iguana hiç göremedim.Nasıl edinebilirm?

img

swarm

17 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba.. Kışın iguana bulamaman çok normal çünkü petshop`larda kötü şartlarda bakılan iguanalar soğuktan ölüyorlar, dolayısıyla petshop kışın iguana siparişi vermiyor.. bence şimdilerde bakarsan petshop`lara bulursun.. yada sitede satan arkadaşlar var ama almadan önce formda bulunan iguanaların beslenmesi yaşam koşulları hakkındaki yazıları iyice bir oku öyle karar ver derim. Murathan arkadaşımızın yazdıgı bu yazıya bir göz at bence http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=31&BRef=10415

img

frazetta

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ