Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Akvaryum içine taş koymak
merhaba arkadaşlar kaplumbağalarımın içinde bulunduğu akvaryumun içine acaba taşmı yerleştirsem daha mantıklı olur yoksa kummu vede 1 kaç paket taş aldım mavi renkteler gıda boyası ile boyanmışlar acaba kaplumbağalarıma bir zararı olurmu ? şimdiden teşekkürler...
SLM Arkadaşım sen en iyisi büyük taşlar`dan koy çünkü kaplumbağalar küçük taşları büyüdükleri zaman yem sanıp yemeğe kalkıyor kum çok küçük parça halindeysen pek zararı olmaz.Sanırım ama ben koymuyorum :)
Anladığım kadarıyla renkli çakıllardan bahsediyorsunuz. Kum ve taşlar temizlik açısından sorun çıkarabilir. Çakıl koyarsanız kaplumbağaların yutabileceği kadar ufak olanlarını akvaryuma koymayın çünkü yutuyorlar. Keskin köşeli olanlar içerde soruna yol açabiliyor. Yuvarlak köşeli büyük ebatlı taşlar benim fikrime göre daha iyi. Ama dipte taş kullanırsanız büyük yada ufak bu taşların arasında kalan boşluklar pislik yuvası oluyor en ufak bir dalgalanmada hemen ortaya çıkıyorlar haberiniz olsun.
Kum yada taş konulmaz demiyorum bana göre boyasız doğal taşlar görsel açıdan çok iyi olur ama temizlik açısından iş yükünüzü arttır.
Bu benim düşüncem diğer arkadaşlarda kendi önerilerini tecrübelerini yazarlar karar sizin tabi.
mrb ben yeni su kaplumbağası aldım akvaryumu daha hazır deil çünkü istediğim gibiaş bulamıyorum.petshoptan kaya aldım ama oda suyun içinde kalıyor.üstüne başka taşta koyamiyorum devrilipte kapluşun altında kalmasından korkuyorum.bide bişi sorucam filtre yan koyulurmu?
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar dikkate alacağım dediklerinizi... son mesajda bir arkadaş soru sormuş kısa kaplumbağa tecrübeme dayanarak cevaplamak istiyorum daha tecrübeli arkadaşlar eğer olaki eksiğim olur lütfen tamamlasınlar... öncelikle tavsiyem uygun ortam ve koşullarınızı oluşturmadan kaplumbağa sahibi olmayın hem siz hemde kaplumbağanıza işkence olur çünkü. ancak kaplumbağa sahibiyseniz ve ortamınız hazır değilse elinizi çabuk tutmanızı öneririm. taş bulamıyorum demişsiniz petshoplarda bulunan kayalar pek güzel değil hayvanların rahat edebileceklerini düşünmüyorum ama yinede hiç yoktan iyidir. o yüzden bir kaç büyük taş alıp üstüste sağlam şekilde oturtabilirsiniz bu sonrada suyu taşın uçları azcık suyun altında kalacak şekilde ayarlayın ki hayvan suyun altındaki uçlara tutunup yukarı taşa çıkabilsin... filtrenizide suyunuzun yüksekliği az olduğu için yan gömebilirsiniz problem olmaz...
Filtre konusunda bir sorum var,tospaamı ve akvaryumu yeni aldım. Akvaryumun yanında bana bir filtre verdiler ama suyu emiş ve itiş gücü bence çok yüksek. Hayvan resmen ona doğru çekiliyor ve suyu verdiği yer de ara ara onu akvaryuma yapıştırıyor. Açıkçası kullanmaktan korkuyorum. Verilen bir linkte incelediğim kaplumbağa tanklarındaki filtreler benimkisi gibi değil. Bendeki düz balık akvaryumu filtresi zannedersem. Kaplumbağalar için ayrı bir filtre çeşidi mi var? Eğer yoksa ben sorunumu basıl çözebilirim.
Kaplumbağalar için özel filtre yok tüm filtreler balıklar için imal ediliyor. Ama filtreler arasında güç farkları var. Tespit ettiğiniz görsel değişiklik marka model farkındandır. Su çıkışını akvaryum camına döndürebilir yada tam önüne büyük bir taş koyarak akıntıyı biraz engelleyebilirsiniz.Bazı filtrelerde su çıkış güç ayarı var oradan su çekiş gücü ayarlanabiliyor. Anladığım akvaryum boyu biraz ufak.
Evet akvaryum biraz ufak, yine de tavsiyeler için teşekkürler. Bu arada geçen zaman zarfında biraz gözlemledim de kendisi seviyor herhalde bu olayı inatla filtrenin su fışkırttığı yere gidiyor. atletik bir tospaa olcak benimkisi:]
akvaryumun küçük gibi sanırım zira bende aynı problemi yaşadım uzun süre, kuruma bölgesine endeksli olarak suyuda fazla değildi doğal olarak filtreyi yan yatırıyordum filtreyi açınca hayvanlar sudan çıkmış balık gibi önce kaçmak istiyordu çünkü filtrenin suyu fazlasyıla onlardan güçlü ve onu cama yapıştırıyordu korkuyordu önce kuruma taşına çıkıyor sonra yavaş yavaş alışıyorlar üstüne felan çıkıyorlar yani zaten filtreyi günde belli saatler içinde çalıştıracağın için pek hayvanına bir zararı olmaz eğer illa hayvanım çok korkuyor diyorsanda tavsiyem filtreyi çıkar akvaryumun küçük olduğu için 3 gün de bir temizleyi verirsin olur biter en azından akvaryumu büyetene kadar...
GTurtle benimde filtrem güçlü çalışıyor ve kapluşlar önüne geldikleri zaman onları fırlatıyordu. Sanırım onlara oyun geliyor bu iş çünkü sürekli filtrenin önüne geçip kendilerini bırakıyorlardı. Şimdi filtreyi kayanın arkasına koydum püskürtülen su direk kayaya vuruyor. Ama benim kapluşlar bu sefer kayaya yapışıyorlar ve masaj yaptırır gibi su kabuklarına veya kafalarına geliyor orda duruyorlar.. :)