Kuş Forumları > Papağanlar
Cennet papaganı ve muhabbet kuşu
İyi günler. Bende bir cennet papaganı var. Sizlere sormak istedigim şey bir cennet papaganı ile bir muhabbet kuşunun gecinip gecinemeyecegi. Aynı zamanda bir yerde okuduguma göre cennet papaganları başka türlerle çiftleşebiliyorlarmış. Bu türlere muhabbet kuşları da dahilmi acaba?? Eger böyle bir şey söz konusu degilse bir cennet papaganı ve iki muhabbet kuşu daha almayı düşünüyorum. İki farklı tür ve iki çift olmasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum... İyi günler
arkadaşım bende de cennet papağanı var erkek , dişi olarakta mavi bir sevda papağanı ile eş aldı, şu anda yumurta hazırlığı içinde , tahminen cennet papağanları sadece sevda papağanı ile eş alır muhabbetle almaz, cennetin erkekmi dişi mi ?
Benim cennet papağanım dişi. Çiftleşmeyeceklerse bir tane eş alayım senin yaptıgın gibi mavi bir sevda papağanı alayım. Birde yanlarına bir ciftte muhabbet kuşu alayım. (Yaşayabilirlerse eğer) Mısır çarşısındaki satıcıların elinden kaç tane kurtarsam kardır... Bir sorum daha olacak: Bu hayvan çok yabani. Ne kadar iyi davrandıysamda 1 haftada ancak parmağımla sevmeme izin veriyor. Daha ileri gitmeme izin vermiyor. Bu normalmi acaba?
yaklaşmama kuşun daha önceleri ilgilenilmediği ile ilgilidir, yaşı varsa çok sabır istiyor, ama yavruyken alıştırılırsa kolay oluyor, ben akşamları kafesinden yemini çekirdeğini çıkarıyordum , sabah aç oluyor biraz oyunla yedirmeye çalışıyordum öyle öyle alıştı, birde öylece mavi erkek bir sevda alırsan beğenmeyebilir , çünkü bunların eş alması zor kendi eşini kendisi seçmesi gerekiyor, bunun içinde bence güvendiğin bir yere diğer kuşların arasına bırakıp hangisiyle yakınlaşırsa onu almanız iyi günler