Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

KuyruK

iguanamı bu gün aldım alırken kuyurugunun dip kısmına yakın biyerde kuyurugn silive şeklinde kurudugunu ve hafif catladıgını gördüm petshop sahibine sordum büyüdügü için kuyruk deişcek dedi bana pek inandırıcı gelmedi bide size sorayım dedim simdide teşekür ederim

img

emre123123

17 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Satıcıların tezgahtarlıgı bende zaman zaman heyecan ve beğeni gibi duygular barındırır. Sanıyorum iguana`n kuyrugunu kaybetme gibi bir tehlike atlatmış hoş olmayan bir durum ama sanırım çokta paniğe kapılmamalısın, eğer bu bölgede lokal bir yara söz konusu ise enfeksiyon kapmaması açısından teramicin krem sür o bölgeye günde bir defa. sağlıklı bir iguana sık sık deri değiştirir ve derilerini kendi başına atar, lakin kuyruk değişimi gibi bir durum söz konusu değil. Hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum, Burada verilen sağlık bilgileri Veteriner kontrollerinin yerini tutmaz, burada yazılanlar bilgi amaçlıdır, dilersen bir veterinere götür. Çok geçmiş olsun..

img

frazetta

17 yıl 9 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deri değiştirme dönemlerinde kuyruğun tan uç kısmaında o tür kuruma ve düşmeler oluyor bence büyütülecek bir şey değil

img

çoozbek

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

60 cmlik yemyeşil yavru igumuz var. şimdilik misafir bizde. genelde marulu çok seviyor ve bolca uyuyor. asıl soruya gelince bugün kuyruğunun ucundan üç cm yukarısında bir kırılma, dışardan gözüken açık yara farkettik. ne yapmamız gerekiyor. şimdilik bepanten plus sürdük. kuyruk kendiliğinden iyileşir mi? ya da düşer mi? kırık diye sarmamız mı lazım?

img

dovmenet

17 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ