Diğer Evcil Forumları > Tavşan
tavşanlarım acaba çiftleştimi?
slm arkadaşlar bende 2 tane 6-7 aylık tavşanlar var acaba çiftleştimi çiftleşirse ne zamn cvp yazın lütfennn
bunu kimse bilemez orcun yani tavşanlarının çiftleştimi öyleyse ne zaman çiftleştiklerini bilemeyiz ama böyle bir hareket gözlemliyorsan (yani erkek tavşanın dişinin peşinden koşturuyorsa) muhtemelen yakında bebeklerin olur tavşanının karnı şişmeye başladığında yada erkek tavşana saldırgan davranışlar gösterdiğinde onları ayırmalısın ki anne yavruları için hazırlık yapabilsin ve yavrular doğunca güvende olsun bolca saman ve kuru ol koysan iyi olur annenin yanına onları bir köşede toplar ve üstlerine karnında yolduğu tüylerini yığar eğer tavşanlarının yaşı 6-7 aylık ise çiftleşmiş olma ihtimali yüksektir benim tavşanım 4 aylıkken başlamıştı çiftleşme hareketine . erkeklerin 4 aylık olması yeterli oluyor ancak dişilerin bir kaç ay daha büyümesi gerekiyor gebelik için bence bekle ve davranışlarını iyi gözlemle derim
yakında resimlerini koycam erkek kovalıo benim kollarımı falan ıstırıyoo dişinin kuyruğunu belini falan ıstırıyo dişide her tarafa çenesini sürüyo ama tavşanlarım tam olarak kaç aylık bilmiyorum yakında fotolarının koycam saol herşey için bol tavşanlı günlerrr >>ORÇUN<<
aralarında zarar verecek tarzda saldırganlık varsa ayırmalısın yalnız yaralayabilirler
6-7 aylık tavsanlar normal sartlarda ciftlesirler. ciftlestikten sonra 30-35 güne kadar yavrularlar. erkek tavsan disiyi kovalar. ama bi noktada birazcık sorun var. cenesinin altını biyerlere sürtme isi erkek tavsanlarınisaretbırakmakicin yaptıkları birharekettir. disi dedigin tavsanı bi daha kontrol etsen ii edersin