Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

bebek tavşanlarımı nasıl besliycem???

ben denizliden yasemin.arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..internetten araştırdığıma göre bebek tavşanlara sebze verilmemesi gerektiğini biliyorum gerçi onları aldığım petshop sebzeyle beslenmeleri gerektiğini ısrarla söylesede:).ama normal yemleride yemiyorlar.sanırım yonca,saman gibi şeylerle beslenmelilermiş fakat onları petsoplarda bulamıyorum nerden bulucam?

img

yasmina

17 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

vitacraft yada witte molen tavşan yemi al tavşanına sebze meyve verme ishalden ölsün istemiyorsan o petshopa bi sor bakalım petshopta kendisi o tavşanı sebzeylemi beslemiş öyle besleseydi satamadan ölürdü sıkar biraz veremez sebze tabi sana öyle yap diyor,her sattığı tavşan uzun süre yaşarsa o kime satcak tavşanları dimi

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yonca saman ara öğündür ana öğün olarak tavşanlar tahıl karması yada bu tahılların kırılıp preslenmiş hali olan pelet yemlerden vermelisiniz kaliteli tavşan yemleri hem gerekli tahılları vit mineral taneciklerini kurutulmuş sebze meyve ve bir miktarda pelet yem içerir bu işin asıl uzmanı vitacrafttır kuru yonca kolay bulabileceğiniz bir ot değil genedle büyük küçük baş hayvanlar için kullanıldığından piyasada parekende satışı olmuyor sadece hayvancılıkla uğraşanlara büyük balyalar halinde satılıyor ama siz araştırın belki bu balyalardan alan kişilere ulaşırt bir miktarda size vermelerini sağlayabilrisiniz samanda hemen hemen aynı şekilde bulunur.hayvancılık yapanlarda ne şekilde elde ederseniz edin mutlaka hijyen kurallarına dikkat edin .hayvancılık yapan yerlerdeki saman ve yoncanında çok hijyenik olduğu söylenemez temiz olduğundan emin olduğunuz bil yerden çim ot toplayıp kurutabilirsiniz yada evde buğday ve arpa çimlendirip bunları lurutup verebilirsiniz tavşanlara sulu yeşil sebze meyve verilmemesinin nedeni uzun yıllar insanlar tarafından evcil halde beslendikleri ve kuru yemlerle beslendikleri içindir.sindirim sistemleri buna alışkın olduğu içindir.doğada yaşayan tavşanlarla karşılaştırmak yanlış olur.ayrıca doğar doğamaz ilk yedikleri yiyecekleri (anne sütü yanında) yeşil otlar sebze meyveler olan yavru tavşanlarda buna olumsuz tepki verilmediği görülebilir.ancak petshoplardan alınanlar asla bu gruba girmez

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

YAPAY YEMLER Bİ YAVRU İCİN NE DERECE ÖNEMLİYSE DOGAL YEMLERDE ÖNEMLİDİR. EN GENEL YANLIS BİLİNEN GERCEK SUDUR: YAVRU TAVSANA YESİLLİK VERİRSEN ÖLÜR. HAYIR. YAVRU TAVSANA GEREGİNDEN FAZLA YESİLLİK VERİRSEN ÖLÜR. SÜTTEN KESİLMİS BİR YAVRUNUN VÜCUT SIVISI YESİLLİKLERDEN EDİNİLİR. 25 GÜNLÜKKEN YUVADAN AYRILMIS BİR YAVRU TAVSANA GÜNLÜK BİR ELİN YARISI KADAR MARUL, KIVIRCIK VS VERMENİZ GEREKİR. AKSİ TAKDİRDE VÜCUTSIVI İHTİYACINI KARSILAYAMAZ. BU KONUDA AKSİNİ DÜSÜNEN KİM VARSA SONUNA KADAR TARTISMAYA VE GERCEKLERİ ANLATMAYA HAZIRIM........

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yasmina ben zuhal izmir den,öncelikle benim yavrularım bugün 13 günlük,bana geldiklerinde henüz gözleri kapalı idi.Eğer seninkiler daha büyüklerse arpa kırığı ile besliceksin,emin olabilirsin,yeşillik verme,tavşanların sindirim sistemini olumsuz etkiliyor ve ömürlerini kısaltıyor.Ben tam bir tavşanseverim ve daha önceleri de cok fazla yavru büyüttüm her söylenene kulak asma zira bu işin üretimini yapan ve bana sürekli yavru temin eden yine izmir den hakan adlı arkadaşım da aynı fikirde,Allah yavrularına uzun ömürler versin

img

zu

17 yıl 8 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Havucun ishal yapmadığını bir veteriner bana söylemişti.Ama havuca pek düşkün değil benim tavşanlarım.3 aya kadar olan yavruları kuru yem,kuru ot ve havuç ağırlıklı beslemek gerektiğini düşünüyorum.Yeşillik konusunda pek fikrim yok.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar.bu başlıkla alakalı değil ama ben keremcana hollanda lop ırk tavsanını nerden bulduğunu soracaktım.uzun zamndır arıyorum fakat bi cevap alamadım. yardımcı olursan sevinirim

img

jale333

17 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

keremcan bey resimde tavşanlarınızı gördüm sanırım holland lop türü bende aylardır o türden tavşan arıyorum ama bulamadım nerden aldınız tavşanlarınızı tabii bide ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum eğer bana yardımcı olursanız sevinirim :)

img

sugargilr

17 yıl 8 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar keremcan sana bişey soracaktım.tavsanlarını nereden aldın.bende uzun zamnadır sarkık kulaklı arıyorum ama bi sonuç elde edemedim.simdiden teşekkür ederim

img

jale333

17 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar benim tavsanım yeni aldık ama ne adarlık bilmiyorum şampiyon die bir yem aldım ama hiç yemio 3gündür havuç ve elmayla besliyorum bişey olmasın korkuom veteriner görüreceğim ama bugün öff

img

yabaz

17 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ