Sürüngen Forumları > İguana
Bu kadar uyuması normal mi?
Arkadaslar mrb, yavru iguanamı alalı 5 gun oldu;boyu yaklaşık olarak 20 cm. istahı gayet yerinde ancak pek hareketli degil, genellikle elimde ya da ben kıpırdandıgım icin rahatsız oldugunda yakındaki bi baska yere gidip orda uyuma eğilimi gösteriyo, yani sürekli değil ama gunun buyuk bi bölümünde uyuyo, öyle ortalıkta pek gezinmiyo. kücük olduğu için bu normal midir yoksa bi rahatsızlık belirtisi midir? bir de ılık suda yuzmesinin iyi oldugunu öğrendiğim için bugun ona banyo hazırladım ama o suya koydugum gbi elime geri tırmandı, icine bıraktığımdaysa deli gibi dısarı kacmaya çalıştı. korkmasın diye hemen geri aldım. sindirimi için yuzmesi gerekirmis, ilk defasında böyle yapması normal midir, sonraki seferlerde suya alışır mı sizce? bu uyku ve yuzme konusundaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim :) simdiden tesekkürler..
öncelikle iguana ile sana uzun sağlıklı yıllar diliyorum. İguana suyu sever ne kadar kaçmaya uğraşsada en azından sağlığı için onu haftada bir defa ılık suda yarım saat bekletmen iyi olacaktır. onu sudan kaçmaya çalışması aynı zamanda onun antremanı sayılır. suda beklerken dışkı salımı normaldir. çok fazla elinde gezdirmeni tavsiye etmem bırak kendi halinde büyüsün ona ayit bir yeri olsun ve orayı benimsesin. uyuması normaldir yavru iguanalar ürkek olduklarından hareketsiz kalıp dikkat cekmemeye calışırlar işte yine bu yüzden pek göz önünde olmaması iyidir çünkü rahat hareket edemez cevreyi tanıyamaz.
Arkadaşım meraba! Öncelikle hayırlı olsun iguanan. Şimdi şöyle bişey var senin iguş baya bi küçük uyuma nedeni bu olabilir, bunun yanında ısı kaynağı varmı? yani uva ve uvb kullanıyomusun? üşüyen iguanalar da çok uyurlar bilgin olsun, eğer üşüyorsa biran önce bu lambalardan ve diğer ısıtıcılardan temin etmen iyi olur. Bunun dışında iguşu kaçıyor diye suya sokmamazlık yapma FRAZETTA arkadaşımın dediği gibi onun için antremandır bu yalnız duştan sonra muhakkak onu çok iyi kurula ve sıcak yuvasına koy orada ısınsın elinde çok gezdirirsen duştan sonra hastalanabilir çünkü tamammı arkadaşım, bol bol güneşlendirmeni tavsiye ederim ama direk güneş ışığı tabiki merak etme şimdilik bunları yaparsan bi durum olmaz, tekrar hayırlı olsun
Evet iki gun önce 60 W yesil spot aldım, akşmları onu yakıyorum ancak İgor biraz rahatsız oldu gibi spottan; huysuzlastı biraz, sanırım alışacaktır..UV`yi İzmir`de bulamadım; sipariş verdim dun, İst.ten isteyeceklermiş sanırım. Banyo konusunda söyledilernize uyacağım:) cevapladığınız için çok tesekkurler..
Spota alışır merak etme ne hikmetse yeşile daha kolay alışıyolar zaten iyi yapmışsın yeşil almakla, bişey olursa burdayız hatta mail atabilirsin bana [email protected] kolay gelsin kardeşim...
günde en az 12 saat karanlıkta kalmalı. kesinlikle ısıtmak için sürekli ışıklara maruz bırakmayın iguyu. ısı pedi kullanınız..