Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

mubişimin gözü :(

arkadaşlar benim 5 aylık bir muhabbet kuşum var. ilk aldığımda 1 aylıktı.. aldığım günden beri sol gözünün kenarında iki tane küçücük et beni gibi bişiy var. şu son iki ayda daha da belirginleşti.. ben bir anlam veremedim. geçen gün bi elleyeyim acapa acıyormu diye hayvan ses çıkarmadı ama belli rahatsız oluyor... bu nedir acaba ???

img

denizyildizi

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

ur olabilir, kene olabilir, mantar olabilir. foto ekleme imkanın varsa saglıklı bilgi verebiliriz

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

internetten birraz araştırdım sanırım ur değil... ama yine de bilemiorum.. mubişimin fotosu da bu linkte; kerata durmuyo ancak bu kadar çekebildim :D [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img212.imageshack.us/img212/6999/pic0005yc3.jpg[/IMG][/URL]

img

denizyildizi

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

direkt link de vereyim http://img212.imageshack.us/my.php?image=pic0005yc3.jpg

img

denizyildizi

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm öncelikle gecmiş olsun arkadasım kusunun gözüne sabah ve aksam günde ikikez tetramezatin krem sür...

img

human

18 yıl 5 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler arkadaşım.. peki kuşun gözünün kenarındaki nedir.? hanı belli bir adı var mıdır? tamamen iyileşir mi?? ve bu ilacı petshoplardan mı temin edebilirim? böyle birşeyin çıkmasının bir sebebi varmıdır? tekrarlar mı? biraz çok oldu sorularım kusura bakma :) şimdiden teşekkürler...

img

denizyildizi

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

Galiba mantar olmuş,benim kuşumunda mantarı vardı,Bir krem alıp mantarlı ölgeye ergün 1-2 defa sürmek geerkiyor.

img

lodipdilya

17 yıl 10 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gercekten cok soru olmuş :-) resimden net bisey söyleyemem ama bana mikrop kapmıs gibi geldi daha iyi bi göze yakın cekim foto yollarsan net ne oldunu söyleye bilirim... mantarın en iyi cözümü makine yağı ve zeytin yağıdır dedim krem mantar ve mikrop kapma olaylarında kullanılır niye kuslarımızda mantar mikrop sisme vb seyler olur en büyük iki sebeb vardır 1 aldımız yemleri süzgecde tozunu süzmememiz maket yemde olsa mutlaka süzgecden gecirilmelidir ne demek istedimi cıkan tozdan anlarsınız 2.etken ise sık temizlik olmaması kafes ici dıskılar baktari olusturur ve kusumusun sağlına tehtit olusturur kesin yazım hatam vardır yine napalım 18den sonra öğrenilen türkce bukadar oluyo :-) tekrar gecmiş olsun kalıcı bisey değil tabiki müdaleyi yaptıktan sonra...pardon soru cok olunca unutuyo insan birde bu kremi eczanelerden bulabilirsiniz pet soplarda olcanı zannetmiyorum...sanırım baska soru yoktu:-)

img

human

18 yıl 5 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fotoda sislik net olarak görünmüyo bi veterinere veya pet shopa götürmeni tavsiye ederim

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hepinize teker teker teşekkürlerimi sunuyorum.. fakat nasıl olduysa kendiliğinden geçti.. ben bişiy yapmadan... ilk dediğim gibi aldığımda 1 aylık yavruydu o zamandan beri vardı... işte şuan 6. ayında bu iki haftadır şişti biraz büyüdü. ve şuan yok.. kendiliğinde gitti... ya o şişlik wardı şişti filan ama ben hala anlamadım ne olduğunu :D ehuehuehuuu.. neyse sağlık olsun.... saolun ... sizlerin sayenizde çok seyler öğrendim...

img

denizyildizi

18 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ