Sürüngen Forumları > İguana
Bilenlerden yardım istiyorum
Arkadaşlar bn 40-45 cm boylarında yaklasık 1 yaşında bi iguana aldım.Elime almaya çalıştığımda kaçıyo ama marul flan elimle verince yiyor. ve sorularım.. 1- Bu iguana bna alışırmı? 2-Teraryum yaptırcam 80-40-40 boyutunda suan için yeter mi? 3-günde ne kadar marul ve baska sebze vermeliyim_ cevaplarınız bekliyorum şimdiden teşekkkürler not: lütfen bilen kişiler cevaplasın!
1- iguanan ile ne kadar ilgilenirsen okadar alışır sana, azcık aç bırak ve elinden yemesine izin ver ve o yerken ona bişey yapmayacağını anlasın ve güvensin sana 2- Teraryum en büyük sorun işte. Akvaryum gibi bişey (camlı) asla yaptırma çok sağlıksız, onun dışında boyutu tutabildiğin kadar büyük tutmalısın çünkü hep aynı kalmayacak biliyosun ki iguanan. 2m ye kadar yolu var. 3- Bana sorarsan marul verme çünkü besleyeici değeri çok çok düşük sadece anlık doyum sağlar ama yararı yoktur. Bunun yerine roka,dereotu,tere,hindiba gibi bitkiler seçmelisin. Başka sebzelerde vermelisin tabiki,forumun ilk sayfalarına bakarsan ``snakehunter``çok iyi anlatıyo bunu.Ama ıspanak ve semiz otu vermemelisin zararlıdır.kısaca özetliyim; roka,dereotu,tere,karahindiba,yeşil nane,kereviz yaprağı,tatlı kırmızı biber,haftada bir iki kez yarım yemek kaşığı kadar rendelenmiş mantar,bunların yanında meyveler tabiki; armut,elma,kayısı,kiraz,şeftali,muz gibi meyveler ve vereceğin yemekleri çok küçük boyutlarda vermelisin hatta rendelersen çok iyi olur.Şimdilik bukadar yeterli olacaktır bir de forumu okumanı tavsiye ederim, İguanan hayırlı olsun