Diğer Evcil Forumları > Tavşan
yardım tavşan aldım
yeni bir tavsan aldım 2 gün oldu suanda sadece kurumama ve su veriyorum nette yeterince arastırma yaptım ama sizdende bilgi almak istiyorum tavsan sahiplerinden. kurumama dışında sadece havuc ve salatamı verebilirim ve nezaman vermeye baslayabilirim 1 aylık. Çiftlikten yeni geldiği için ayağının altları yeşil bunu nasıl temizliyebilirim yıkanmayacagını biliyorum nemli bir bez uygun olurmu? ve bi diğer sorunumda sepetinde yemini nereye koyarsam koyayım çişini yeminin üstüne yapıyor yem kabını tuvaletini yapıp farklı bir kap koydum sorun devam ediyor yardımlarınızı rica ediyorum
hayırlı olsun angoravet in (tavşan başlıklı yazı)yazılarını okuduysan orada beslenme konusundaki ayrıntıları asla es geçme kuru mamaya devam(vitacraft tavsiyem).saman ve kuru yonca yada kurutulmuş ot bulmaya çalış.yada kendin bizzat toplayıp kurutabilirsin hazır havalarda sıcakken.lahana asla verme (ishalden kaybedersin) kafes tabanı ızgara olursa yada sürekli temiz tutabilirsen saman yada talaşı ayaklarının altı zamanla temizlenecektir.sürekli yalayarak temizliyor zira. yem kabını kafesinin yüksek rahat yiyebileceği ama idrarını yapamayacağı bir yüksekliğe koymalısın.büyük kuş yemlikleri işine yarayabilir bu konuda kolay gelsin
teşekkür ederim sevgiyuvası ben ilk olarak ona ayırdıgım odayı halıflex ile döşedim sıcak olması açısından yuvasının altında talaş koymadım yanlız bulmaya calısıyorum ve salatalık ve havuc verebilirmiym peki birde gündüzleri tek oluyor fakat aksamları 1 saat kadar evde serbest sıkılırmı acaba genellikle aksamları daha ahreketli oldukları için skılmayacakları söyleniyor ama emin olmak istiyorum ??
http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=6&FRef=33&BRef=4629
tavşanına yuva olarak benimseyebileceği bir kafes temin etmen daha sağlıklı olur.tuvalet alışkanlığı çok iyi olmayan bir tavşan halının bir köşesini kendisine wc olarak seçebilir.ayrıca tavşanların halıflex kemirme özellikleri vardır.örneğin benimki kafesine koyduğum büyükce bir parçayı bozuk para büyüklüğüne gelinceye kadar kemirmişti.buda eğer yutuyorsa midesine zarar verebilir.
yukarıdaki linkte beslenme ile ilgili uzman vet hekimin tavsiyeleri var.orada 3 aylığa kadar sebze meyve verilmemesi gerektiği ve nedenleri yazıyor.
tuvalet alışkanlığınıda nasıl kazandırabileceğini öğrenebilirsin aynı başlıktan
talaşı www.petburada.com adresinden temin edebilirsin .tavşanlara ve hamsterlara özel sıkıştırılmış talaşlar çok da pahalı sayılmaz.marangoz gibi yerlerden bulacağın talaş hem tozludur hemde hijyenik değildir
saman bulabilirsen daha doğal bir altlık olur
kolay gelsin
teşekkürler sanırım burda senden başka ilgilenen yok yazdıgın link te bütün bilgileri okudum fakat ayakları hala yeşil her hangi bir temizleme görmedim ama zarar verirdie silmiyorum bu arada senin tavsanın varmı ????
evet tavşanım var siyah beyaz dutch kırması bir tür benimkinin 70x60x50 cm büyüklüğünde (neky nin kafeslerinden) galvaniz tavşanlar için özel yapım bir kafesim var altı ızgara yani ayakları kirlenmiyor,bu nedenle dedim ızgara olursa ayaklar idrar ve dışkıya değmeyeceğinden zamanla temizlenecektir ama kar beyaz olacaktır demek değil bu tabii (birkaç gün kısa bir zaman ayrıca )
tavsanlarının ayagını ılık suya batırdıgın bır bezle sılebılırsın
teşekkür ederim yardımlarınız için yanlız son sorunum leblebi (tavsanım) kuru mama yemiyor bende ekmek içi veriyorum zararlı olabilirmi bunun dışında ne verebilirm kurutulmuş yonca ve ot bulamadım bunun dışında ne verebilirim
leblebi (tavsanım) kurumamadan baska birşey yemiyor ne verebilirim kuruot ve kurutulmuş yonca bulamıyorum yardımcı olabilirmisiniz :(
vitacraft mama al eminim yer ona hiçbi tavşan dayanamaz