Sürüngen Forumları > İguana
DERİ DEĞİŞTİRME...VE BİR ŞEY DAHA
Benim kanki`nin yeni bi igusu oldu.Beni soru yağmuruna tuttu bende çok tecrübeli olmadığım için size danışıyorum.Kanki`nin igusunun deri değiştirme dönemi başlamış.Derisi bir türlü dökülmediğinden banyodayken yavaş yavaş kalkık derileri koparmayı düşünüyomuş.Sizce bu ii mi?En kısa zamanda cevap bekliyorum. Bu arada bide benim Leon (iguşum) için tasma almayı düşünüyorum.Bu tasma işi nedir,ne değildir ve nerde bulabilirim.Buna da cevap gelirse ii olur :D Saygılar...
Derilerini dökemiyorsa ısınma yada beslenme sorunu oldugu anlaşılıyor. sadece kopmaya yüz tutmuş derileri koparmanızı tavsiye ederim aksi takdirde deri üzerinde yaralar meydana gelebilir. İguana`ya tasma takmak kadar saçma sapan bir şey daha olamaz sakın deneme bile. Esaret altında oldugunu anlamamalı. He illa tasma takacam dersen bir köpek besle..!
Kankiye söledim ve düzenli deri dökmelerinin başladığını söledi bana.Saol bu arada Frazetta.Yok tasma olayı benim okulda amerikalı bi hoca var iguana besleyen.Ondan öğrendim ve şaşırdım.Bi araştırma sonucu amerikada parklarda yetişkin iguana gezdirdiklerini öğrendim.Çok güldüm ama emin olamadım.O yüzden buraya başvurdum. Not:Bi golden retriever besliyodum zaten.Ama yakında satmak zorundayız,çünkü taşınıyoruz ev koşulları uygun olmıycak.:( :( Ama annemi ikna ettim,Leon(igum) bende kalabilirmiş :) :)
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem nacizane, mutlu olurum. Ayrıca çok sevindim periyodik deri dökümü konusunda. İguana`ların çok asil canlılar oldugunu hepimiz biliyoruz, Şöyleki ben İguana`mı evcilleştirmedim bile. Beni ıssırması agresif davranışları kuyruğunun hareketlenmesi tam aksine hoşuma bile gidiyor. İguana`ya vahşilik yakışıyor.