Sürüngen Forumları > İguana
çagresiz baba ~YARDIMEDİN OGLUMA~
merhaba arkadaslar 2 hafta önce iguana sahibi ola bildim en sonunda yaklasık 3 aydırda arastırma yapıyorum bilgi ediniyorum haklarında ve okudugum bir cok şeyde iguşların suyu sevdigini yıkanmaktan hoslandıgını okudum ama benim igusum nefret ediyo vede agrasıflesıyo bu arada iguşumun buyutu (35cm)boyunda bunun yaşı ile bi ilgisi varmı yada neydense cevap yazarsanaız çok mümnun olurum şimdiden tesekker ederım vaktınızı ayırdıgınız için
merhaba benim igumda yüzmekten hoşlanmıyor sırf onun için bebek küveti aldım ama nafile ... bende sprey aldım içine kaynatılıp soğutulmuş su doldurdum günde 2 - 3 kez üzerine sıkıyorum çok hoşuna gidiyor sende deneyebilirisin
Zamanla alışır, ılık suyun içinde kendi haline bırak. Çocuklarında bir kısmı suyu sevmez ama onlarıda yıkamak zorundayız değilmi?
arkadaslar tesekkerler bu arada haydar alıstı suya verdıgınız bilgiler icin ayrıca teskker eterim
Banyosunu ılık suda elinde tutarak yaptır ve sakın ama sakın üzerine su sıkma. Bu onlarda mantara neden olur. Mantar vucudunu sararsa hayvanını kaybedebilirsin. Birde genel bir bilgi vereyim; onunla temastan sonra ellerimizi yıkamak gerekiyormuş. Veteriner bana iki ay sonra söyledi. Bana birşey olmadı ama yüksek ateş ve ishale neden olabilirlermiş.
ya ben anlamadım ki bu işi. burda en az 20 mesajda üstüne su sık nemli ortam ister denilmiş şimdide yok su sıkmayın mantar yapar. yok efendım gece 20 gunduz 30 derece de tutun, akvaryum un boyu 3 katı olsun.... valla benım gordugum yerde kucuk akvaryumda 5 6 ıguana vardı satan adam bırını 7 yılmı beslemıs ustelık kocaman olmuş. ne ısı derece vardı ne bişey. orda satan adamların üstünde mutlu mutlu geziyordu hanımefendi kocaman akvaryum aldık suratımıza bakmıyor dokundurtmuyor bile..