Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum suyunda beyaz tabaka
merhaba, yaklaşık 3 aydır kaplumbağa besliyorum. Son 3 gündür suyunun üst kısmında beyaz yağ gibi bir tabaka oluşmaya başladı belli belirsiz, çok ince, yoğun değil.. Bütün suyu tamamen değiştirdim, bir gün sonra tekrar oluştu. Turtle stick denen yemlerden veriyorum. Atman ısıtıcı, iç filtre var, zaten anlamadım niye bu zaman kadar olmuyordu, şimdi oldu. Buna benzer bir durumla karşılaşan var mı? Teşekkürler.
Bu tür yağlı flim gibi tabakalar akvaryumlarda bazen olur. Çürüyen bitkilerden yem artıklarından bir çok şeyden dolayı olabilir. Bu yüzden su yüzeyinden su alan sistemler kullananlar vardır. Bendeki askı filtrede bu tür bir aparat var yüzeyde tozlanma olunca takıyorum yüzeyi temizliyor ( bendeki kaplumbağa akvaryumu değil ama). Bu tabakanın eğer akvaryumda balık yoksa bir zararı yok ama görsel olarak hoş olmuyor tabiki. Akvaryumu toptan temizleyerek sebebi ortadan kaldırabilirsin.
sağol ama şu ana kadar olmuyordu, ondan merak ettim. Deri döküyor, acaba ondan olabilir mi diye düşünüyorum. Akvaryumu toptan temizledim, tekrar oluyor. Acaba benim elimden mi geçiyor ? Bir kaç gün daha kontrol edeceğim.
Ayni dert surekli bizde de var, yuzen beyaz parca parca seyler, incecik. Sanki deriler dokulurken artiyor gibi geliyor bana ama bilemiyorum, Frozen`in dedigi gibi yem artiklardan kalan yag tabakasi olmasi daha buyuk ihtimal, surekli olduguna gore, gerci sizde de ilk kez olmus. Bir hafta deneyecegim bakalim ayri bir yerde yem vermeyi, bakalim yine olcak mi, oyle de hayvancagazi surekli huzursuz etmis olurum gibi geliyor ya. Frozen, bu bahsettigin su yuzeyinden su alan sistemlerle ilgili biraz daha bilgi verebilirsen cok sevinirim, mutlaka aski filtre mi olmasi gerekiyor? Dip supurgesiyle de alamiyorum suyun cok ustunde kaldigi icin, kasikla topluyorum bazen, o da nereye kadar tabi..
sevgili Pınar
kaplumbağanın derileri döküldüğü zamanda su yüzeyinde partiküller çoğalır ama birde partikülsüz sanki suya yağ damlamış gibi su yüzeyinde renk değiştiren incecik bir yüzey tabakası oluşur.
Biliyorsunuz tüm filtreler suyu yüzeyin çok altından alır bu yüzden yüzeyde yüzmekte olan parçacıklar yada bu yağ tabakası asla filtre tarafından emilemez. Bunu engellemek için suyu tam yüzeyden alacak ( yada emecek) sistemler vardır. Tabiki suyu yüzeyden almanın tek nedeni bu değil ama bizim işimize yaran özelliği bu. Bu sistemleri daha ziyade deniz akvaryumlarında köşelerde görürsünüz su taşma biçiminde köşede bir şeyin içine akar.
Bunun bir benzerini askı ( yada şelale) filtrelerden birinde uygulamışlar. Sun Sun Jialu HBL-501 Şelale Filtre diye ararsan karşına çıkacaktır. Aslında askı filtrede pekte işe yaramıyor ben çok memnun değilim çünkü filtrelenmiş suyun akvaryuma geri aktığı yer ile suyun akvaryumdan emildiği yer birbirine çok yakın. Ama genede arasıra kullanıyorum.
Suyun emildiği boruya aşağıdan yukarı doğru dönen ve suda aşağı yukarı istikamette serbestçe yüzdüğü için yüksekliğini su yüzeyine göre ayarlayan bu sayede suyu yüzeyden emen bir aparat takmışlar.Balıkların yada canlıların suyun girdiği bu yerden içeri emilmesini engellemek içinde bu sistemlerin su girişlerinde ızgaramsı koruyucu bir yapı vardır.
Pınar yüzeydeki partiküller için daha ziyade ince gözenekli bir kepçe kullan en pratik çözüm o.
Slm ben bunu deri değiştirme ve kabuk derisini değiştirme olarak tanımlıyorum.bakın kaplumbağınıza nasıl ortamda baktığınızı bilemiyorum.Ama bunu büyüme olarak gördüm SAYGILARIMLA
Cok tesekkur ederim Frozen, bir tane de tul kepce aliyim o zaman :)
Merhaba, Su kaplumbagam yok ama, bes büyük balik akavaryumum var ve besinde de, eger akvaryumumlarin üstünü acik birakirsam, o sözettiginiz tabaka olusuyor. Eger salyangozlariniz var ise akvaryumda, onlar icin güzel bir beslenme yemi o tabaka. Eger rahatsiz oluyorsaniz, ya filtreyi su tabakasinina yerlestirin, olusan dalgalarla o tabaka bir daha gelismez, ya da frozen´in de dedigi ve benim de yillardir yaptigim gibi tül kepce ile tabakayi alabilirsiniz. Akvaryumun suyunu sikca degistirirseniz, tabakanin olusmasini da engellemis olursunuz. Sözlükte ve internette aradim, fakat bulamadim. Almanca bu film tabakasina KAHMHAUT deniyor, belki birileriniz bulur ve yazar.
sağolun, ben en iyisi bir salyangoz alayım, kapluşum ona bir şey yapmaz umarım..