Kuş Forumları > Papağanlar
sultan'a bisi oldu !!
arkadaslar uzun bir suredir sultan bakiyorum.önemli bir hastaligi olmadi olanlari ni da atlattik ancak bu sefer tuy dokuyo yolunmush gibi duruyo.Burada ki kusculara goturdum strese girmish tuylerini yoluyo d1olar bir sure dikkat ettim kafasinin ustu ve kirmizi yanaklari da dokuldu.oralar1 da yolamaz ya.kafas1nn ustuneki sari tuyleri bile dökülmeye basladi.s1md1 kafas1nda cok az tuy kald1 kanat altlar1 vs de döküldü.Acaba normalmidir yoksa bir deri hastaligi mi oldu.Pek bir bilgim yok bu sekilde tüy dökerler mi ? Yardim ederseniz sevinirim.-Kusun keyifi yerinde bir sikayeti yok gibi ancak sorun tüyleri.Bir cevak bekliyorum.Veterinere de götürücem.
Meraba Arman Sanırım Şu sıra tüy değiştirme zamanları benim sultanım da tüy döküyor.Ama dediğin gibi tüylerinin bu kadar fazla dökmesi pek normal gelmedi bana çünkü genelde tüyler tek tek dökülür ve dediğin gibi kelleşme olmaz.Strese bağlı bir dökülmede tüylerini tutup tutup koparır böyle birşey gözlemledin mi?Ya da dökülen tüylerin dibinde kan gördün mü?ben kuşunun yolduğunu sanmıyorum çünkü çoğunlukla göğüsteki tüyleri yoluyorlar,kafasının üstünü yolması biraz zor.Bence www.papaganim.net sitesinden de bu konuyu bir araştır çünkü orda tüy yolmayla ilgili bayağı bir yazı yazılmıştı. Hoşçakal..
slm. arkadasımız doğru yazmış ama bazen karın agrısı dediğimiz bu tüy dökme mevsimlerinden ilkini yaşıyorsa oldukça ağır geçebiliyor toz vitamin takviyesi yaparsan kendisi içinde iyi gelecektir.tüy diplerinde pullanma ve kanat tüylerinde dökülme de varsa bu hastalıktır diyebilirim.çünkü kanat tüyleri dökülmemeli ve bit ilacı kullanmak gerekirse toz olanını almalısın.sprey açık yarası varsa tehlikeli olabilir ve göze,ağıza kaçma ihtimali var.supervit.forte yi ısrarla aramanı tavsiye ederim.çok güçlü bir vitamindir.
cevaplariniz icin cok tesekkurler.tuy diplerinde kan gozukmuyor ona d1kkat etmistim.karin bölgesinde ve kanatlarinda dökülme yok.gögüsun en üstü bogazina yakin olan bölge.kanat altlarindan sirtina kadar ancak sirtinda da her yer dökük degil kanat altindan biras ilerlemis.özellikle bogazi kafasi kirmizi halkali yanaklari döküldü ve kanat1n govdeye birlesen üst kisimlari.suyuna vitamin düzenli olarak her gün yenileyerek koyuyorum.gerekli besinleri de veriyorum.su ana kadar hic bu sekilde tüy dokmedi.parca parca yolunmus gibi.böyle bölük pörçük bire sekilde duruyor.cok endiseleniyorum.ama keyfi eskisi gibi olmasa da iyi sayilir.su an sanki bogaz bölümü tekrar cikiyor.ben daha önce hic kus beslemedim.yaklasik 1 yil oluyor.belkide daha fazladir.bu sekilde tüy dökülür mü bilemicem.verdiginiz sitede bir arastiricam ve veterinere de götürmeyi düsünüyorum.insan gercekten cok baglaniyor.cevaplariniz icin cok tesekkür ederim. :)
slm.izmir deyseniz yardımcı olurum.adresim [email protected].
merhaba ARMAN DOSTUM bende olsam endişelenirim. ayrıca tüm arkadaşlar doğru söylüyor.ama bende birşey eklemek istiyorum bendede sultan var jagoda.özellikle sultanları çok duygusaldır sürekli ilgi ister strese komaman lazım eline al okşa onla konuş tüy kalmadığı için kafes dışında tutabilirsin.ayrıca bir eş al daha çabuk o stresi atlatır ve birdaha tüyünü yolmaz.fazla vitamin veya ilaç türlerine yönelme elma ver.banyoluk tak.sana saçma gelebilir ama ben elimle banyo yaptırdım ılık su ile hatta sabun ile yıkadım. kuşum sağlıklı yarın istersen beni barancan20@hotmailden ara canlı kameradan gösteriyim geçmiş olsun 05053105683 saygılar
Merabalar Arman kuşunun durumu nasıl bi gelişme veya kötüleşme var mı?Ben aslında bir deri hastalığı olabileceğini düşünüyorum.Ama sabunla yıkamayı önermiyorum çünkü kuşların tüylerinde su geçirmezliği sağlayan yağsı bir yapı vardır eğer bir tasta yıkarsan suyun üzerinin yağlandığını görürsün.Eğer kuşu sabunla sık sık yıkarsan ,bu yağlı yapının kaybolmasına neden olur. Hoşçakalın..