Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
kısırlaştırma
selamlar. kısırlaştırmanın kedinin psikolojisine herhangi bir zararı olur mu? ve güzel bir soru geliyor :) acaba tıbbi müdehaleyle kedinin tek yavru doğurması mümkün mü ? bi tane doğursun arkadaşı olsun sonra kısırlaştırayım diye düşündüm.. bir de kısırlaştırma ücretleri nekadardır ?
merhaba...... yalnızca son soruna cevap verecek durumdayım çünkü ben de kedilerimi kısırlaştırmayı düşündüğüm için fiyatlarını yeni sordum: dişi kedi 150-160 YTL erkek kedi ise 50-60 YTL civarında. bu özel veteriner fiyatları. tabii fakülte vb gibi yerlerde daha ucuz olur. Ama lütfen kısırlaştırmayı çok güvendiğiniz bir hekime yaptırın. Ne de olsa önemli bir operasyon.
teşekkür ederim.
slmlar, ben de ilk 2 soruna cvp vermek istiorum: kisirlastirma kedinin psikolojisine bi zarari olmaz.. ameliet sonrasi donemi atlattiktan soora hicbiseyi kalmior.. yanliz şöyle bişey var eger dikkat etmesssen ameliyat olduktan sonra cok şişmanlayabilir ve obez bi kedi sahibi olabilirsin..: ) tıbbi mudahele ile tek kedi dogurMAsi mumkun deil.. ama kedin cins bi kediyse (iran, ankara vs vs.) 8 yavru yerine 2-3 tane dogurmasi muhtemel.. ama yine de dikkat 8 tane dogran iran kedisi de gordum bi istisna olsa da: )