Diğer Evcil Forumları > Tavşan
Tavşan ile Bilgiis olan ?
benim tavşan baya kemiriyor ve yalıyor bayıcı şekilde hemde demin farkettim mouseun kalbosunu kemirmiş sinir oldun dünde parmağımı ıssıracaktı ne yapılır buna küçük daha ama 3 kere besledim ilk defa böylebişi oluyor yanında bir tane daha var o yapmıyor buradan yada [email protected] adresinden yazarsanız sevinirim siteye çok giremiyorum çünkü
3 kez tavşan beslediniz ve tavşanların kemirdiklerine hiç şahit olmadınız mı biraz daha açarmısınız her sağlıklı tavşan uzayan dişlerini törpülemek maksadıyla kemirir tavşanlar için özel kemirme taşı ve kemirme dalı ürünleri vardır onlardan alırsanız bu ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz ev ortamına bırakılan tavşanların bulundukları odada asla kaplo bulunmamalı yahut saklanmalıdır.eğer bu yapılamıyorsa o odaya tavşan bırakılmamalıdır.kaplolarıza zarar verebileceği gibi elektrik akımı olan kablolardan dolayı tavşanınız kendinede zarar verebilir (direk çarpılır ve kömür olur ona göre) hatta bu tür durumlar yangına bile neden olur yurt dışında tavşana uygun ortamlar için kullanılan özel ifadeler bile geliştirilmiştir "rabbit proof" örneğin tavşan korumalı anlamına gelir yani tavşanların kemirebileceği herşeyin kaldırıldığı özel dizayn odalar yada evler umarım bu tür konularda daha fazlaa araştırır ve gerekeni yaparsınız
taşları zaten var normal dede yapıyor bunu ıssırmaya falan çalışıyor yalarken.ama diğerinde hiç öyle bişi yok sakin bir hayvan diğeri şuanda bile kafesinde rahat durmuyor tabanını tırmalyor(bu arada geçen seneye kadar pet shop u muz vardı o kemirme taşlarının çoğu yutong denilen malz yapıylıyor eniştemde inşaatçı yutongda büyük bölümü kireçten yapılıyormuş acaba zaralı olurmu bide onu düşünüyorum
benim tavşanlarımın hiçbiri (ve dahi kemirgenlerimin) o beyaz kemirme taşına ilgi göstermedi daha çok ahşap evlerini yada doğal ağaç dallarından elde dilmiş kemirme dallarını kemirdiler ben dalları satın alıyorum ama varsa elma ağacınız onun dallarından yapılıyorlar sanırım
mesajlarınız için teşekkür ederim,kemirme taşı alıp almamakta kararsızdım,sizleri okuyunca almaktan vazgeçtim.
bizim burada istemediğin kadar çam var bahçemizdede erik var onları demerim dalı blacağımı zannetmiyorum
her ağaç kullanılmaz ağaçların pek çoğu zehirlidir kemirildiğinde zarar verir iyice araştırın dal satın alanlar bundan emin olamadıkları için alıyorlar zaten 2-3 lr 6 adet dal ve kemir kemir bitiremediler hala benimkiler