Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

alışma evresi

bir kaç gün önce aldım iguanayı akvaryumun içinde kafasını felan seviyordum pek tepki vermiyordu ama dışarı çıkarınca kesinlikle dokundurtmadı kendini oraya buraya attı kuyrugu çok feci çarptı, hiç yemek yemiyor. su da içmiyor gerçi su içmesine gerek yokmuş dediler ama sinirlerim bozuldu ya bana alışsın diye küvete falan da sokamam kesilikle dokundurtmuyor artık. sadece çıkmaya çalışıyor. cama tırmanıp garip garip sesler çıkarıyor, ne kadar sürer bu durum? hiç dokunmasammı bir süre bir kaç gün alışır mı sonrasında ortama yoksa iyice mi yabanileşir. çok zor bir hayvanmış ya.almak isteyenler 2 kere düşünsün bence. şu anda da uyuz uyuz bakıyor bana delimi ne :D

ya bir de dikkat ettim bugun vucudunda her siyah siyah noktalar var, hasta falan mı hayvan acaba mantar mı onlar anlamadım kı :(

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Ya amma zormuş,bakımı.Ben gerçi karşıyım bu hayvanların bakımının doğal ortam dışında olmasına ama hediye geldi.Ne yapacağımı şaşırdım.Hergün temizlememk mi gerekiyor.Ben talaş koydum.Terrumunu yaptırana kadar idare etsin,hayvan ama sizin yazılarınızı okudum.Hergün temizlik yapmazsan parazit vs.. gelişir diye.Bu canım hayvan birşey yemiyoki dışkı yapsın bu bir.İkincisi ise bu kadar bakteri,parazit üretiyomu gerçekten?Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

img

aycaayca

17 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet ayca baska yerde de yazmıstım veterıner soyledı bunu bana kedı kumlarından kullanmak gerekıyormus, boylece dıskıyı buharlastırıyormus 3 4 hafta da bır degstrmen yeterlı oluyormus. ılk hafta yemez de sonra yıyor, bızımkısı alıstı yemege merak etme.

img

southpark_85

17 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ