Sürüngen Forumları > İguana
ya arkadaslar bı yardım edecek ınsan yok mu bana? zor durumdayım
ıgum ne zaman yemek yıcek? fazla yemek yemese de oluyo bılıyorum ama bu aralar cok agresıflestı sureklı kuyruk atıyo elletmıyo kendını ayrıca da ne versem yemedı ya marul dereotu maydonoz roka armut kavun... hıc bırını yemedı napıcagımı sasırdım nasıl buyıcek bu hayvan ayrıca UV ısıgı konusunda hala tam bı bılgı alabılmıs deılım kımse bısey yazmıo bosuna mı uye oldum ben bu sıteye ızmırde oturan bırı bı yer söylesın lutfen gıdıp alıyım ordan hayvancagız ölmeden :((((
İguananızla ilgili size yardımcı olamam, konuyla ilgili yeterince bilgim yok, ama UVB lambayı internetten siparişle alabilirsiniz, örneğin: http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=4250 Bu lamba en fazla 30 cm. uzaklıkta bulunmalı, ayrıca başka lambalar da kullanmalısınız, iguanaların aydınlık ortamlardan hoşlandığını biliyorum. Ayrıca yazın bol bol güneşlendirmeyi ihmal etmeyin..
Şimdi gördüm, satılık ilanını vermişsiniz bile, çabuk pes etmişsiniz, daha bunun hastalığı var, teraryumu var, deri değiştirmesi var...hayvan beslemek özellikle de böyle hassas hayvancıkları beslemek hem zordur hem büyük sorumluluk ister, birilerinden medet umarak olmaz, kendiniz de araştırmalı, okumalısınız, keske en baştan düşünseymişsiniz. Üzüldüm, yazık, hayvancık bir o evden bir bu eve şimdi..
arkadasim oncelikle iguananin onceki yemek yeme aliskanligi nasildi birdenmi kesildi? iguanalar kisa dogru yaklasinca yemek yemeyi kesebiliyorlar cunki havalar soguyor ayrica sen onu sicak tutmuyorsan veya uv isinlari vermiyorsan sogukta hareketsiz kalir ve yemek yemez ne zaman igu isinir o zaman hareketlenir ve yemek yer. ayrica benim igum 2bucuk yasinda erkek suan o da yemek yemiyor ama hic olmassa gerektigi kadarini ben zorla yediriyorum agzina veriyorum.kuyrugunu korkudan salliyordur daha once sen onu eline alip sevip alistirmadiysan atmayada devam eder ben ilk aldigimda 6ay kuyruk salladdi elime almaya dvm ettim simdi hic bi zaman yapmiyor bunu sorun olursa [email protected]
kuyruk atma dediğimiz düşmanın dikkatini dağıtmak için bazı ufak kertenkelerin yaptığı kibi kısaca bırakma değilmi? ne kadar ağır hareketle yaklaşırsanız bence o kadar ürkmiyecektir bukalemun gibi ağır hareket edin.