Kuş Forumları > Papağanlar
cennet yumurtladi yardim
arkadaslar ben ilk kez cennet papagani bakiyorum.ve dun sabah 1 yumurta yumurtlamis.benim bu konuda hic birbilgim yok.kafesin altinda gaste vardi.disi gasteyi cukur seklinde oymus veicine yumurtlamis.ben simdi napiyim yardimci olurmusunuz.yumurta kac gun sonra catlar.sadece bitanemi yumurtluyolar.yumurtalik falan almaliyimmi.........
slm cennet papagani cift mi...tek mi...cift ise yuva gerekir...yoksa zaten dölsüz olur yumurtalar...
eş olarak mı beslıyorsun ??
eger eş olarak beslıyorsan yerını elleme rahatsız etme
cıkarıp bakmasını bekle sessiz ve kimsenın bakmayacagı rahatsız etmeyecegı bı yere koy kafesi.sarsmadan
eş değilse tek se yumurta zaten cıkmaz yuvayı boz dişinın yanına erkek al yuvalık
koy hangi malzemeyı kullandıysa bolca tabana bı köşeye yerleştır yumurtayı al ve dişinin yeni yumurta yapmasını bekle sonrada kapagı acıp acıp içeri bakma ...yumurta mamasını ve yemlerını ihmal etme ..
ciftler.ben kucuk almistim ikisini.ve 1senedir beraberler.bu arada ikiyumurta oldu.
derhal bi yuva asman gerekir kafese içine talaş koyarsan iyi olur yumurtalar için ve sıcak bi ortamda bulunurlar, yumurtalara gelince hiç fazla sarsmadan bi tatlı kaşıgı ile onları alıp yuvanın içine koyabilirsin gerisini kuşlara bırak...