Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
ÖNERİLERİNİZE İHTİYACIM VAR!!!
merhabalar ; benim 4 aylık 1 golden ım var ve çok akıllı olduklarını bilmeme rağmen hala ne tuvalet eğitimini algılıyor nede beni ciddiye alıyor sanki o benim değil de ben onunum benim sahibim miş gibi davranmaya çalışıyor,bağırıyorum anlamıyor,vursam belki anlar ama onuda ben yapamam ben ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
Hiç tuvaletini yaptığı yere burnunu sürttünmü? Bence ikinci denemesinden sonra bu alışkanlığı bırakacaktır.
ona bağırıp çağırmayın,dövmeyin. size asla güvenmez ve sizden uzaklaşır. golden retriever hareketli ve sahibini mutlu etmeyi seven bir ırktır.eğer evinize yeni gelmişse, bölgesini işaretliyordur. bu çok doğal, onu anlamaya çalışın. burası benim diyor. işaretlediği yere kokuyu kapatacak birşey dökün.(sirkeli su olabilir)daha çok küçük eğitilmesi gerekir. aynı yere yapmada ısrarcı olabilir. sabretmeli ve asla şiddet göstermemelisiniz! onu sık sık dışarı çıkın, ağaçlık alanlarda gezdirin.size güvenmesini sağlayın ona sevgi gösterin ve ççooooookk sabredin.
cok ozur dileyerek bisey sorucam. burasi kedi forumu deil mi? ya da golden die bi kedi irki mi var?? brc eger bahsetiin hayvan kedi ise sana iyi bi tualet terbiyesi tavsiesi verebilirim..
Gerçi hakkaten kedi bölümüne yazmışsın ama ben sana köpeğimle tuvalet problemini nasıl çözdüğümü anlatayım: Kedi ve köpekler genelde yemek yedikten hemen sonra tuvalet ihtiyacı duyarlar. Ben de odalardan birinin zeminine tümüyle gazete kağıdı serdim. Yemekten hemen sonra onu aldığım gibi bu odaya koyup kapısını da kapattım. Tabii 1-2 dk arayla kontrol ettim. Tuvaletini yaptığını gürünce yaptığı yeri gösterip kafasını okşadım / öptüm vs vs bir şekilde durumdan memnuniyetimi belirttim. Sonra odadan çıkardım.Sonra 3- 4 günde bir defa gazete kağıtlarınının en dışarda olanlarını aldım. Böylece gittikçe gazete kağıdı serili alanları peyder pey küçülttüm. Ama o gidip gazetelerin üstüne yapmaya devam etti. Önemli olan gazeteye şartlanması. Tek bir gazete sayfasına alıştıktan bir süre sonra da o sayfayı bundan böyle kullanacağı tuvalet yerine yerleştirebilirsin artık. Artık gidip orraya yapacaktır. Tabii benim köpekcimin yavruluğu kışa rastladığı için hemen hemen ilk bir yıl hasta olmasın diye dışarı pek çıkarmamıştım. O nedenle bi süre kağıdı kulandı. Ama aşıları tamam olduktan sonra yaz/bahar mevsiminde yavaş yavaş dışarı alıştırabilirsin. Dışarı çıkardığında her tuvaletini yaptığında ödüllendir. Zaten doğalarında toprağa yapmak var.... Kağıda alıştırmaktan daha kolay olacaktır... Ha bu arada, tabii yavruyken daha sık besleniyor... Ve buna bağlı olarak da daha sık tuvalet ihtiyacı oluyor... Bu nedenle her defasında dışarı çıkaramayabilrsin..... Ama ilk bir seneden sonra günde iki defa dışarı çıkarman yeter..... Kolay gelsin.... Sonsöz: Kedinin tuvalet eğitiminde hiç böyle şeyler yaşamıyorsun..... Sanki doğuştan eğitimli doğuyorlar... Çok enteresan bir fark..... 1 - 2 defa sabırla bunu başarırsan gerisi gelwecektier.