Diğer Evcil Forumları > Tavşan
tavşanım yavruladı yardım edin
tavşanımın bebekleri oldu tam 7 tane ama her yerde annenin bebekleri yedigini veya öldürdüğünü duyuyorum. bebekleri en iyi şekilde nasıl yetiştirebilirim. kafeste büyüyebilirler mi?
anne yavrularına dokunulmasından veya aşırı ilgiden rahatsız olur.önceki davranışının aynısını sürdür.yavrular yokmuş gibi davran,annenin yemeğini ver yeter.yavrulara dokunursan veya aşırı ilgilenirsen onları yemeye veya saklamaya çalışabilir.o yüzden ilgilendiğini hissettirme yeter.o zaten kendisi büyütecektir.tavşanının cinsi nedir?eğer holland lop veya holland dwarf ise yavrularından bir çift alabilirim.gerçi hoş 4 köpeğim,ördek ve kazlarım var ama hayvan manyağıyım,beslemediğim hayvan çok az.sana kolay gelsin.
niye yesin öldürsün o da nereden çıktı yavru yeme olayı en çok hamsterlarda görülür oda stres korku ve yavruların zayıf doğmasından olur aynı nedenler çok yoğunsa nadirde olsa tavşanlardada görülebilir ama abartısız yüzlerce yavru aldım hiç böyle bir olay yaşamadım en vahşi anne tavşanım bile yaklaşınca parmağımı parçalar ama yavrularına asla zarar vermezdi yavrular ve anne için en iyi şartları sağla ve onları rahat bırak yeter başka birşey yapmana gerek yok en iyi şartlar uygun yeterli kaliteli yemle beslenme iyi bir altlık malzemesi (saman idealdir ) uygun oda sıcaklığı 20-25 derece gibi sakin sessiz bir oda artık gerisi sana kalmış kolay gelsin (suyunu üşenmeden her gün tazele ve varsa vit takviyesi iyi olur)
gözün aydın ahmet. anne tavsanlarda yavru yeme olayı nadiren görünen ama birkez görüldüğünde de huy haline gelip sürekli olan bir davranıstır. ortada hicbisey yoksa endiselenmene gerek yok. tavsanından ilk defa şyavru alıyosan ve bu tür bir hareketle daha önce karsılasmadıysan endiselenmene gerek yok ok? bu dönemde yavrularla cok az ilgilen annesini kıskandırma ve yiyeceklerine dikkat et
ya benim tavsanların hicbir cins ozelligi yok oylesine bi yerden aldigim tavsanlardi. hatta sadece sevmek icin elimize aldigimizda kız arkadasimin elini yalayınca kıyamamıs almıştık. bugun 5. gunlerini bitirdi yavrular ve yedisi de sağ. sadece bazıları daha fazla buyuyor. tuyleri de hafif hafif cıkmaya başladı.. bi sey daha sorucam acaba ben onları ne zaman sevmeye başlayabilirim
bi 15 günlük olup yem yemeye başlasınlar ele avuca gelirler o zaman ,seversiniz ama yinede aşırıya kaçmamak gerekir