Kuş Forumları > Papağanlar
neden bu jakolar el değiştirir sürekli alınıp satılırlar
efendim büyük bir hevesle bir tane jako aldım icimde öyle büyük bir heves vardıki yıllardır bu papaganlara karşı cocukluk hayalımdı ozamanlar cok daha pahalıydı bu kadarda yaygın değildi neyse kısmet bu zamana dedim aldım fakat evimin salonuna koydum dışarda durması gerekiyordu ve bayada bir pisletiyordu veteriner siteleri papaganlarla hastalıklarıyla baya bir site gezdim aslında papaganın ayrı bir odası olması gerektiğini farkettim cünkü tüyü tozu herşeyiyle sağlıga zararlıydı böylede bir yerim yoktu oglumda hastalanınca mecbur kaldım saatım bazılarına sacma sapan gelebilir ama bunları yazmamdaki tek sebeb bu tür bir kuşu alıyorsanız ilk etapta yerini sonra ailede bir hayvana rahatsızlıgı olup olmadıgına karşı araştırmalı cok düşünülmeli onlarında duyguları hisleri oldugunu düşünüyorum ve cok inciliyorlar ben kuşumu satarken o gidişini satılışını unutamıyorum evet zarar etmedim alıp baktım ama hırlaması bagırması olan bir kuşu kendime alıştıurdım bir kac kelime ögrettim ve bu emek parayla satılamaz ona güven verdim ama güvenini sarstım cok üzüldüm sonucta bir daha geri alamayacagım inşallah yeni sahibiyle mutlu olurlar inşallah benden cok daha iyi bakarlar değerini bilirler ama öyle salonda efeler gibi ek başına gezişini kafesine ulaşamadıgı bi yerdeyse gelip benden yardım istemesini asla unutmayacagım güvenini sarstıgım icin cok üzgünüm sevimli dostum ama mecburdum bir kuş almak isteyen arkadaşlarıma sesleniyorum cinsi ne olursa olsun cok dikkat ediniz herşeyi hesaplayınız lütfen rica ediyorum