Diğer Evcil Forumları > Tavşan
bebek tavşanları ne zaman sevebilirim
ya ben yavruları ne zaman sevmeye başlayabilirim şu anda 6 gunlukler gozleri bile açılmadı. gelişimleri nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz çünkü ne zaman ne yapacağımı bilmiyorum(mesela gozleri ne zaman açılır,tüyleri ne zaman çıkar). bir de yavrulardan bazıları daha buyuk bazıları daha küçük farklı gelişim surecleri olabiliyor mu?
yavrular anne sütü dışında bir şeyler özelliklede palet yem yemeye başlamadan sevme.anne kıskanıp emzirmeyebilir,yavrulara zarar verebilir.anne yavruları kokusundan kabulleniyor.senin dokunduğunu görmese bile kokudan anlar.
diğer soruyu unuttum.genelde kız ve erkek yavruların büyüklükleri farklı olur,birde anne karnında plasentadan eşit beslenmediğinden farklar görülür.çok emenlerde başta iri olur.ancak yem yemeye başlayınca zamanla o farklar ortadan kalkar.çok büyük farklılık olmaz.
yavruların gelisimleri tamamen beslenmeleriyle orantılıdır. yavru sayısı az oldugunda anneleri daha fazla süt vreebildiği icin yavrular daha cabuk gelisirler ama ortalama olarak 8-10 günlükken gözleri acılır aynı gönlerde sivri tüyler cıkmaya baslar, 16-18 günlükken yuva icinde gezinmeye baslarlar tüyleri uzarve yatısmaya baslar, 20 günden itibaren yuva dısına cıkarlar ve yavas yavas katı besinlerle tanısmaya baslarlar. Anne tavsanın huyunu bilmedigin icin yavrular yuvadan çıkana kadar eline almanı tavsiye etmem
yardımlarınız için çok teşekkurler çok saolun
evcil tavşanlar insanlara alışık olduğu için yavrularını bizlerden sakınmazlar. eğer anne önceden sana alışıksa yavruları istediğin an sevebilirsin için rahat olsun. benim tavşanım ilk anneliği olduğu için yavrulara bakmadı hepsini tek tek elime alıp anneye tutup ben emzirttim sonrada anneye yalatıp tuvaletlerini yapmalarını sağladım yavrulara anneyle beraber baktık yani. evcil tavşanlarda arkadaşların yukarda dedikleri şeyler olmaz çünkü insanlara alışıklardır yavrulara rahat davranabilirsin