Diğer Evcil Forumları > Tavşan
panda tavşanım ishal yardım edin lütfen!!
merhabalar. bir hafta önce tavşan aldım. çok yeşillik verdiim için ishal olmus. ve poposunda pislikler kaldı ishalden dolayı. onları nasıl temizleyebilirim. yıkamamam gerektiği söylendi. lütfen bana yardım edin!!
öncelikle tavsanına yesillik vermeyi bırak. bulundugu ortamı sürekli kuru tut. ayaklarının altında sürekli kuru ot, talaş sv bulundur. ayaklarınınıslanmasına izin vermi. yulaf türü besinler verebilirsin. kurutulmuş tıkır tıkır olmus ekmek vermeyi dene. 2 gün bunları denedikten sonra tekrar görüselim gelismeleri birbirimize aktaralım
cok saol ama sükürler olsun ki düzeldi. artık ishal değil. ve tertemiz oldu tabi biraz da benm yardımlarımla:)
bi de bişi daha sorcam tavşanım bir aylık ve erkek. kısırlaştırmak istemiyorum. bu ileri de sorun olur mu??
es alsan da almasan da bir sorun olusturmaz. es alırsan eslesir ve yavruları olur es almazsan kendisinibiraz yalnız hiseder ve hareketleri durgunlasır ama kısırlastırıp kısırlastırmamamın bir önemi yok
ya benim anlamadığım bişey var. benim 1dişi 1 erkek tavşanım var hepte yeşillikle besledim tabi kuru yemde verdim ama istedikleri kadarda yeşillik verdim hiç ishal olmadılar kilolarıda çok iyi. yavrularıda oldu 5 tane. onlarda 2 haftalıkken falan annelerine verdiğim yeşilliktende yemeye başladılar sonrada sürekli yemeye başladılar şu an 2 yavru bende günde nerdeyse 4 bağ maydanoz tüketiyolar ufacık bir ishal belirtisi bile yok ve çok sağlıklılar.İddia ediyorum benim 1.5 aylık yavrularım bu sitedeki pek çok yetişkin tavşandan kat kat daha dayanıklı ve sağlıklıdırlar yani yeşilliği pazardan alıp önüne atarsanız hayvan ishal olur tabiki ama güzelce yıkadıktan sonra hiç bir zararı yok. zavallı tavşanları aç bırakıyosunuz siz marul yemeyen tavşan olurmu hiç ya kıyamam onlara ben. tavşan zaten kendi için zararlı şeyleri ayırt edebilir zehirli otları ayırt edebilir bırakın hayvan gönlünce yesin yeşilliğini arada meyvede verin hatta mandalina elma muz kayısı.. bunlar için birbirlerini eziyolar. ha tabi bunları yiyince idrarlarıda bi o kadar artıyo ama kendi rahatımız içinde hayvanların damak zevklerini göz ardı etmeyelim lütfen.
ya benim tavşanım 3 günlük gelir gelmez ishal oldu yemek yemiyor ama su içiyor ne yapmalıyım yıkamalı mıyım? herkes farklı birşey diyor lütfen cevap yazın