Diğer Evcil Forumları > Tavşan
ARKADASLAR YARDIM ISTIYORM!!!!! TAVSANIM ZAYIFLAMAYA BASLADI
10gun once esımle bır tavsanım oldu ve cok hareketlı bır yawru 2-3aylık bırsey ve bır odamızı ona tahsıs ettık hopluyor zıplıyor odada.Fakat şu aralar cok ZAYIFLADI yemegını suyunu yıyor sorun yok ama zayıfladı ıdrarıda onceden seffaf sarı renklı ıdı sımdı beyaz koyu kıvam aldı.dıskısında bır problem yok.kuru yem verıyoruz 2-3aksamda bır bır parmak kerevız yapragı verıyoruz.ZAYIFlıgından dolayı ve ıdrarının renk degıstırmesınden dolayı bıraz tedırgınız yardımcı olursanız sevınırız....
bana çocukken bi tavşan almışlardı onunda idrarı beyaz olmuştu ve ölmüştü niye oldu nasıl oldu hiç bilmiyorum bence acilen bi veterinere götürün kilo alması içinde en ii şey arpaymış ama tabi bulabilirsen
shitlenbik yardımın ıcın tesekkur ederım bugun veterinere goturdum fakat zayıflıgı ıcın degıl ıdrarının rengının turuncu ve kırmızı bır hal almasından dolayı sorun bobreklerındeymıs bızım hanımefendının:)) sıcak yerde bakmamızı palet kuspe yem vermememızı ıstedı veterıner.antıbıyotık bır ılac verıp kızımın fırfır hareketlı olmasına masallah dedı gonderdı:)) veterıner; elma dalı, unlu yıyecekler, kuspe gıbı besınlerın verılmemesı gerektıgını soyledı tavsan yemlerının gereklı vıtamınlerı ıcerdıgını soyledı.
özlem sööeldiklerimi yaparsan tavsanın eski sağlıklı günlerine kavusacaktır. öncelikle sürekli bulundugu kafes-kutu vs ortamının sürekli kuru olmasını sağlamalısın. ıslattıysa sıksık temizleyip gazete, kuru ot vs takviyesi ile ortamını kurutmalısın. sonra suyunu günlük olarak temizlemelisin ki enfeksiyon kapıp bağırsakları bozulmasın. sonra 2-3 aylık bir yavruya günde çeyrek ekmeğin yarısı kadar ekmek vermelisin ki yesillik-kuru yem dengesini sağlasın. kuru yemini yiyebileceği kadar vermeye devam. ama mutlaka ve mutlaka günde 2 dal kıvırcık yaprağı ok? bu yesillk de kuru yemlerin hazmını kolaylastıracaktır. emin ol kısa sürede tavsanın sağlığına kavusacaktır.