Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

Ben de jako alacaktım bugün kafam çok karıştı:(

Evet arakdaşlar ben yeniyim.Geçenlerde bu papağanı görünce resmen vuruldum ve bir tane ben de edinmek istedim.Şimdiye kadar hiç evcil hayvanım olmadı.Sadece 3 senedir cam fanusta yaşayan kardeşimin 2 tane süs balığı var o kadar:D Herneyse başınızı ağtırmadan direk konuya gireyim.Bugün bir jako almak için Ümraniye`den kalkıp Eminönü hayvan pazarının yolunu tuttum.Almak istediğim kırmızı kuyruklu iri olan jako`lardandı.Fakat gördüklerim beni öyle şaşırttı ki açıkcası elim boş döndüm.Öncelikle kırmızı kuyruklu jako`ya çekilen fiyatlar şöyle 600`den başlıyor,750 var 750$ var, 1200 ytl vs. Bir de ufak olan timneh cinsi miydi ne onların da 400,500, vs.. diye gittiğini gördüm.Her satıcı farklı birşey söylüyor.İşte kendilerinde 1 yaşında veteriner kontrolünde jako olduklarını söylüyorlar tabi bilemeyip biz de inanıyoruz.Kimi jako`lar deli gibi bağırırken kimisi öylece boş boş bakıyor.Bu arada bunların 10 tanesinden 9`u konuşmuyor.Aldığımda ben eğitip konuşturacakmışım.Herneyse buradan çıkıp Kadıköy merkezde balıkşılar pazarının oradaki kuşçuya baktım.Ellerinde olmadığını ama istersem 450 ytl`ye kırmızı kuyruk jako getirebileceklerini söylediler.Bahariye`de bir petshop`a da baktım onlar da aynen depolarından 450$`a getirtebileceklerini söylediler.Cidden öyle kafam karışmış durumdaki eminönü`de ucuz olması gerekirken en az 150-200 ytl fazla bu 1. kuşku noktası.Kuşçu`da ve de petshop`ta(öyle ahım şahım bir yer değildi, içeride hiç bir hayvan olmamakla, birkaç çuval yem, kafesler ve ıvır zıvır kuş oyunvsklstı vardı) öyle ucuz olması da 2.kuşku noktası.Arkadaşlar sizce nereden almalıyım?İstanbul`da bildiğiniz güvendiğiniz, tanıdığınız bir yer varsa lütfen söyleyin.Bir de bu kuşun gerçek piyasası nedir?Nasıl alınıp bakılır, ne kadar verilir?Alırken nelere dikkat etmek gerekir? Yardımcı olacak arkadaşlara minnettar olacağım.Hadi şu kardeşinize yardım edin de rocky`ye kavuşsun:(

img

jakofan

17 yıl 4 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba aradığınız soruların cevabını papaganailesi.com da bulabilrsiniz :)

img

kuscu01

21 yıl 3 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ