Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

kedi camdan düştü...

arkadaşımın 7 aylık bi kedisi var. herzaman camdan dışarıya bakıyordu ama hep dengede kalmasını biliyordu. oyüzden kediyi engellemiyordu. evleri 6. katta ve kedi dün gözlerimizin önünde düştü. zavallı hayvan o an geçen bi çöp kamyonunun gürültüsünden korktu ve dengesini kaybetti. hemen aşağıya koştuk, bir şeyi yoktu sadece üst dudağı kanıyordu. öylece düştüğü yerde titreyerek bekliyordu. şimdi iyi durumda, ama hala şoktan kurtulamadı eskisi gibi oyun oynamıyo daha fazla uyuyo. siz siz olun izin vermeyin camdan bakmasına!

img

volkan123

20 yıl 5 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

iç kanama olabilir bence hemen bir vete götürün. (senin başlığına cevap yazmazdım ama hayvanın sağlığı söz konusu)

img

elmas

20 yıl 3 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

geçmiş olsun... kedilerin bir özellikleri varki ayaklarının inanılmaz derecede esneklik kazanabilmesidir... belgesellerde izledim kediler bir yerden düşerkene kedisine haz özel bir hareket ederek düştükleri anda hasarlarını en aza indirebiliyorlar fakat ayak kaslarında incilme ve ileriki zamanda ayaklarda gelişememe hastalıkları meydana geliyormus... korktugu için ve telaşlı oldugu için kalp atışı ve kanın dolaşım hızı artar bu kediyi kötü etkiler veterinere götürüp rötgen ve kemik bakımı yaptırmalısın...

img

wolf_alone

19 yıl 11 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mutlaka bir röntgen çektirin..... Benim kedim de 2 ay önce balkondan düştü..... Görünüşüne bakılırsa ciddi bir şeyi yoktu..... Kendi çapımda kaba lama bir muayene yaptım.... Bacak ve kolları için..... Bir şeye rastlayamadım... ama sonuçta ben bir uzman değilim.... Hafif topallıyordu..... Travma olabiir diye düşündüm... Ama topallaması 2 gün sürünce röntgen çektirdim..... Kalça kemiğinde kırık çıktı ve arka arkaya 2 ameliyat geçirdi..... Bu arada, kediler 4 ayağı üzerine düşer diye n''olur güvenmeyin..... WoLF_aLoNe''ın da dediği gibi özellike yüksek bir yerden düşerken önce katılaşıyorlar sonra kendilerini bırakıp pelte gibi oluyorlar. Bu da ivmelerini düşürüyor. IO nedenle ciddi bir şey olma riski düşüyor. Ama bu duruma güvenmemek lazım. Benim kedim birinci kattan düştü. Enteresan o ki alçaktan düşmeye daha dikkat...... Geçmişler olsun......

img

jales

20 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim.. röntgenini çektirdik bir şeye rastlanmadı.. normal durumda... garip olanı şimdi cama çıkmıyo artık elimize alıp baktırmaya çalışsak ta korkuyo... önceden bakmasın diye çalırdık , şimdide baksın diye:)

img

volkan123

ÖZEL MESAJ

sevgili jales... ben düştügünde bişiy olmuyor gibisinden bisiy demedim elbette boyle bisey oldugunda aman bisiy olmas kedime demeyin ... benim demek istedigim bu tür olaylarda kedilerin hayatta kalma olasığı... bu arada kediler yakın yerden düstüklerinde daha fazla rahatsızlıklara baş vururmuş yüksekten düsmesi bu durumu %50 ye kadar düsüyormus .... ilginc walla:) ...

img

wolf_alone

19 yıl 11 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam 6.kattanmı:(((vah zavallı tevekkeli demiyorlar kedi 9 canlıdır diye

Geçmiş olsun.Umarım iyi olmuştur.Benimde en büyük korkum o,onun için eli,mden geldiği kadar camları kapalı tutmaya çalışıyorum.Ama yaz sıcaklarındada zor geliyor.Neyse kedim için katlanmaya çalışıyorum.

img

hasanmuslim

19 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim...

img

volkan123

ÖZEL MESAJ

benim kedim lilide henüz 1,5 aylıkken 4.kattan düşmüştü ve şanslıymışızki hiç birşey olmadı.lili de bir gün boyunca şok geçirmişti ama sonra düzeldi.şu anda camdan bakarken çok temkinli dawranıyor ama ben yinede dikkat ediyorum.ona birşey olmasına dayanamam.

img

liliş

19 yıl 11 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ