Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
KUYRUĞU VE YÜZGEÇLERİ MAVİ OLDU!!!
Daha önce beta balığımla ilgili yazdım ama cvp alamadım.Bu sefer lepistesimle ilgili bişi sormak istiorum.Şu anda hayatta diil ama yinede öğrenmek istiorum.Balığım ilk geldiğinde normaldi ama sonradan kuyruk bölgesi mavileşmeye başladı ve dün akşam yüzgeçleride mavi oldu ve öldü): Bunun nedeni ne olabilir?Yardım ederseniz sevinirim:)
arkadaşlar ltf cvp yazın bgn iki tane daha lepistes aldım biri dişi biri erkek.ama dişinin kuyruğu ölen balığımki gibi:( mavi ölmesinden korkuyorum ,değiştirmeyi düşünüyorum ltf bana yardım edin!!!
Balığın rengi ölüm sebebi olamaz korkma!
Selam; bu anlattıklarınız nitrat artışını gösteriyor yavaş yavaş suyunuzun yarısını değiştirin fakat bu lepistes insanların zannettiği dibi kolay bir balık değildir ucuz olduğu için çok satıyor bu balıklardan beslemek istiyor ve istanbul taraflarında oturuyorsanız izmit ve çevresinden gelen lepisteslerden almanızı tavsiye ederim izmir ve ankaradan gelenler oradaki su sertliği ile buradakiler çok farklı balık birtürlü adapte olamıyorlar ayrıca bu balıklar düşük ph ı sever ama bizim sular 7.2 buda ayrı bir problem bir diğeri bu balıklar yumuşak suları severler yani 100 mikrosimıns gibi ama bizim sularımız ise 300 buda balıgın derisine mukozasına zarar veriyor ayrıca balığın kemik yapısı mineral fazlalığından dolayı çabuk gelişip sertleşiyor ve balık normal boyutlarına ulaşamıyor bütün bu ortamı ayarlarsanız balıklarınızın sağlığı noktasında sıkıntı çekmezsiniz kolay gelsin
Selam , FISHERMAN48 e katılıyorum