Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

SELAM

ARKADASLAR KENDIME KULUCKA MAKINASI YAPMAK ISTIYORUM AMA BILEN ARKADASLARA SORUYORUM BILDIRCIN KEKLIK TAVUK YUMURTALARI KAC DERECEDE OLMALIDIR KAC GUNDE CIKARLAR YUMURTALARI CEVIRMEK GEREKIRMI HAVALANDIRILMALIMIDIR YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM TESEKKURLER

img

devine

20 yıl 10 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kardeş; http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=333421 bu linke girdiğinde aradığın bilgileri net olarak bulabileceksin. Yalnız yaptığın makinede hemen randıman almaya başlarsın diye bir şey yok. Bir kaç kez makineyi deneyip eksikliklerini gidermen lazım. Sen verdiğim linki aç 1. sayfadan son sayfaya kadar dikkatlice oku. O forumdaki arkadaşlar bu konuda bayağı deneyimli.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kanatlı dostu; tohumlu yumurtalar,37 derecede sabitlenmeli ve yumurtalar sabah-aksam tersyuz edilmeli,kulucka makinesinin hacminin en az onda biri buyklugunde bir kap icerisine (nemlendirme amacıyla) su konulmalıdır.ayrıca fan(pervane)nın oldugu yere ufak bir delik acılmalıdır,zira yumurtalar solunum yaparlar.her parti cıktıktan sonra da makine alkol ile sterilize edilmelidir.35 derecenin altında yumurtalar cıkmaz,40 dereceye varınca ise bozulurlar.bıldırcın yumurt6aları:17,keklikler 22, tavuklar ise 21 gunde cıkarlar.detaylar icin bana yazabilirsiniz., [email protected]

img

toro

18 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM KARDES .BESLEYİP BUYUTUP ,YUMURTLATIP ,MAKİNAYA KOYUP.CİVCİV CIKARTMAK GERCEKTEN COK ZEVKLİ BİR İŞ .AMA SEN DAHA,BILDIRCININ KAC DERECEDE CIKACAGINI BİLMİYOSUN MAKİNAYI NASIL YAPACAKSIN ANLAYAMADIM. OLSUN DENER OGRENİRSİN.KOLAY GELSİN; HA BU ARADA KEKLİK BILDIRCIN TAVUK YUMURTALARI 37.7 DERECEDE CIKAR .CEVİRMEK GEREKİR .YUMURTA SARISININ DİBE OTURMASINI ENGELLEMEK İCİNN CEVİRİLİR .HAVALANDIRMA ONEMLİ TEMİZ OKSİJEN GİRMESİ GEREKİR MAKİNAYA ,ZİRA ONUN İCİNDE CANLI VARDIR (Emrio).NEMDE ONEMLİ YETERLİ NEMİ VERMEZSEN TUYLENMİŞ YAVRU CIKAMADAN ÖLÜR İŞİN ZOR AMA YİNEDE KOLAY GELSİN ...

img

keklikci67

17 yıl 5 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tesekkurler arkadaslar yardimlariniz icin elektrik elektronik teknisyeniyim makinayi yapmak sorun degil bu iside hobi olsun diye yapiyorum koy yumurtasi cok deneyerek ogrenicem artik tekrar tesekkurler herkese selam

img

devine

20 yıl 10 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Zevkli bir uğraş. Ben şeffaf plastik kapaklı sandık içine bulaşık süzme sepeti ve damlalığıyla yaptım makineyi. Burda önemli olan termostadın probunun yumurtaların seviyesinde olması. Makinenin altı soğuk üstü sıcak olabiliyor. Resistans çok güçlü olmamalı ve yumurtaları ışımayla ısıtmamalı. Ben hava sirkülasyonunu bir bilgisayar fanına cep telefonu adaptörü bağlayarak sağladım. Adaptör nisbeten güçsüz kaldığından fan yavaş çalışarak içeride fırtınalar koparmıyorki iyi bu durum. Fazla ses ve titreşimde çıkarmıyor.Taze hava için plastik kabın kenarlarına delikler açtım. Fazla delik iyi olmaz kararında olmalı. Makineye aynı zamanda digital ısı ve nem ölçer koydum. Nem azaldıkça su ekledim. Çevirmeyi elle 8 saatte bir yapmaya çalıştım. Biraz aksasada sorun olmadı. Yumurtaları çıplak elle çevirdim ama tavsiye edilmiyor. Eldeki yağ yumurtanın gözeneklerini tıkarmış. Birdahaki sefere eldivenle yaparım.40-50 yumurta alabilir boyda oldu. Yarısına bıldırcın yarısınada tavuk yumurtası koyarak denedim. %80 civarında verimli oldu. Çıkmaya yakın nemi %60 tan 75 e kadar çıkarmak gerekirki rahat çıksınlar. Isı 37.8 ortalama. Isı 36,5 ile 38,5 arasında değişti (Termostat çalışma aralığı sebebiyle)Makineye su şişesiyle su koyarak ısıyı daha stabil edebilirsiniz. Umarım başarılı olursunuz.

img

batuicten

17 yıl 6 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ