Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
yardım!!beagle'im dışkısını yiyor
50 günlük beagle sahibiyim..kakasını yaptığında zamanında yetişmezssem yiyor.nasıl çözeceğimi bilemiyorum..veterinere gittiğimde de bir cevap veremedi..bu konuda bilgisi olan lütfen bana yardım etsin..
benim de bir cookerım var o da aynı şeyi yapıyordu kimse bana bir vevap veremiyordu. daha sonra fark ettim ki yemek zamnanı geçmişse veya açsa bunu hiç çekinmeden yapıyordu. bence biraz daha fazla yemek vermelisinin ve bu hareketini cezalandırmalısın. ben böyle başardım. sana da bol şans :)
benimkinin yemekten hemen sonra yapıp yemesi enteresan :)ama cezalandırıyorum..kızıp odasına kapatıyorum bir süre..inşallah birgün güzel bir yiyecek olmadığını farkeder :))içtenlikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Benim oglumda bebekken ayni seyi yapiyordu. Daha sonra duvardaki alcilari yemeye basladi. Vitaminsizlikten,daha cok D vitamini eksikliginden kaynaklaniyormus. Kuru mamasina ek olarak D vitamini vermeye baslamistik.Bir süre sonra diskisini yemegi birakti. Simdi cok saglikli, 4 yasinda oldu:)Ufakliga sevgiler...
dışkı yemeleri normaldir yavrular her zaman kurt gibi açtır ne bulsalar yerler.bunu önlemenin tek çaresi.sağlam yemeklere vermektir.mesela yavruyu sadece inek sütüyle beklemek yerine 300 gr.sütün içine bir adet yumurta kırıp verebilirsiniz.ama alçı yiyen köpek ilk defa duydum.cam,jilet,çivi toplu iğne yiyen adamlar var ama:)o sadece kemiriyordur.yuttuğunu sanmam.köpekler insanlardan daha akıllı ve şevkatlidir.
Selamlar, Ben de beagle''ımda benzer bir problemi yaşamıştım. Veterinerin önerisi ile tavuklu mamadan, kırmızı etli mamaya geçerek kısmen kurtulduk. Tavuk etli "puppy" mamaları besleyici değerleri çok fazla olduğu için yavru tam olarak sindiremiyor ve dışkı onu hala cezbedebiliyormuş... Denemenizi öneririm...