Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

jako papağanım ile ilgili büyük bi sorunum var

merhaba yardımınıza ihtiyacım var.5ay önce 1yaşın gri jako papağını aldım.ama aldığımdan 2hafta sonra tüylerini koparmaya ve içini yiyip atmaya başladı şu an tüysüz yeni çıkanlarıda koparıyor ve hiçbişekilde konuşmuyor.çok ilgileniyorum herşeyi denedim veterinerede götürdüm vitamin iin ilaç verdi.1hafta orda kaldı.sonra ilgilenmedim 2 gün ve beni sabhaları konuşarak uyandırmaya başladı.sonra geçti şimdi çok huysuz yanıan geldiğimde kendini yerden yere atıyor arkasını dönüyor.yemek yemiyor ve tüy yolur.ne olur yardım edinbişey olmasından korkuyorum.geri vermkte istemiyorum ama vercem sanırım

img

mlht_ebru

17 yıl 3 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence o papağanı geri verin

img

musta

17 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba Papağanınız evcil mi...ele omuza geliyor mu...anlaşıldığı kadarıyla kuşunuz strese girmiş ve bu nedenle tüylerini yoluyor...tüy yolma papağanlarda psikolojik bir olaydır...davranış bozukluğudur...genelde de sebebi kuşun bulunduğu yer ve kişilerle olan şartlardaki stres faktörlerinden kaynaklanır. Yazdığınız davranış şekillerinden kuşun evcil olmadığını düşünüyorum...doğadan yakalanmış bir kuşun küçük bir kafese mahkum edilmesi kolay bir durum değildir kuş açısından...kısa vadeli bir tedaviside yok benim bildiğim kadarıyla...birde aklıma üreme dönemlerinde bu tür davranış gösterebileceği geliyor...yani eşi olmayan kuşlar strese girebiliyor...evcil değilse tez zamanda evcilleşmesi dileğiyle... sormak istediğiniz başka birşey olursa [email protected] yazarsınız...

img

mesutmutlu

19 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ