Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Yeni Tavşanım Birşey Yemiyor

Arkadaşlar. Kız arkadaşım hediye olarak tavşan almış. Ama hayvan birşey yemiyor. Hazır yem var. Sadece bir tane havuç bozması bişey yediğini gördüm okadar. Aldığı yerdeki adamda sakın hazır yemden başka birşey vermeyin, bunlar özel tavşanlar, başka birşey yerse ölür demiş. Şimdi ne yapıcağımı bilmiyorum. Bilgili biri ben aydınlatırsa sevinirim. Tavşan çok küçük. Hatta resminide koyiyim. Cinsini falan bilen varsa söylesin lütfen. Son olarak tavşan ekmek kırıntılarını yiyor. Bu zararlı olurmu acaba? teşekkürler şimdiden. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/8127/dsc00295wq0.jpg[/IMG][/URL]

img

waroup

17 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan birisi benle irtibata geçebilirmi? [email protected] msn adresim. Soracağım bazı şeyler var. Teşekkürler.

img

waroup

ÖZEL MESAJ

Bu arada arkadaşlar bende diğer evciller kısmına tavşanımın resmini ekledim. Cinsini söyleyebilecek olursa çok sevinirim. Hala cevap bekliyorum msn.den ulaşırsanız çok sevinirim.

img

waroup

ÖZEL MESAJ

hazır yemin yanında sütten yeni kesilmis bu yavrulara ekmek ici ve bir marul yaprağının yarısını verirseniz sıvı ihtiyacının karsılarsınız. yesilliğin fazlası ishal yapar ama miktar az olursa sıvı ihtiyacı karsılanmıs olur. ekmeğin dıs kısmını diil icini verirseniz sorun olmaz

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

petshoptakilerin çok bilgili olduğuna inanmıyorum,burada Gökhan arkadaş en iyi şekilde yardımcı olacaktır. şu batının yozlaşmış adetlerini de terk edelim diyorum,boy friend,girl friend kavramının bizdeki karşılığı olarak kız ve erkek arkadaş kullandın mı konu başka yere gider. ``sevgili`` demek yeterlidir Türkçe`de.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavsanın yerli üretim e benziyor. tüylerinin diken diken olmasına bakılırsa ya sogukalgınlığı baslangıcı ya da sindirim bozuklugu problemi var. öncekimsjda belirttigimsekilde bi beslenme programı uygulamalısın

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavşanınla aynı tür bende de var şu an bir tane yetişkin öncelikle kırma olduğunu belirtelim gökhan arkadaşımızın yerli üretimden kastı da sanırım bu ,yerli üretim tavşanlarda cins tavşanlar sürekli kırılıyor örneğin yeni zellanda(kar beyaz tür) tavşanıyla ingiliz kelebeği denen tür yada dutch denen tür çiftleştirilerek melezleştirilir bunun sonucunda saf ırka ait renler desenler bozulur ama yinede az çok hangi saf ırktan türetildiği anlaşılır sizinki dutch ırktan türetilmiş ,dutch ırk özellikleri alında ücgen şeklinde beyaz bölge ve bel de düzgün bir çizgi ile siyah ve beyaz renk birbirinden ayrılır hollanda kemerli tavşan da denir.google grafiklerde "dutch rabbit" diye ararsanız tavşanınızın safkan resimlerine ulaşabilirsiniz çok sevilen bir ırktır ve yurt dışında fan clupleri bile vardır

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar ben waroup un kız arkadaşıyım.tavşanımız ishal oldu.pek fazla da birşey yedirmedik ama neden oldu anlayamadık.ne yapmamız gerekiyor.yardımcı olursanız cok seviniriz.

img

sevdammmmmm

17 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hiç beklemeden veterinere götürün daha çok küçük olduğu için ishali atlatması zor olacaktır mutlaka veteriner desteği lazım

ishal için acil veterinere götür,sebze meyveyi kes,kuru ot ve kuru tane yem ver bir süre.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ