Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

tavşan istiorumm...

slm bu yaklaşık 5.msjım ama bir türlü yayınlanmıyor.tavşan almak istiorum.sitede yazılan tüm bilgileri okudum ve kararımı verdim.ama ailem pek istemediği için tavşanın tüm maddi manevi ihtiyaçlarını tek başıma karşılıcağımı söylerek ikna edebildim onları:))sorunum tavşanın(büyümeyen ya da az büyüyen cinsinden:))ve ilaç,yem,kafes gibi ihtyaçların bana ne kadara mal olacağı...sizce öğrenci başıma bu yükün altından kalkabilir miyim:))şimdiden teşekkürlerrrrrr......

img

kukkaa

17 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

özellikle tavşan sahiplerinin yardımını bekliorumm yardım ederseniz sevirnirmmm teşşekürlerrr

img

kukkaa

ÖZEL MESAJ

Sevgili arkadaşım 2 tane tavşanım için aylık yiyecek ve su harcamamı söyleyeyim. Yalnız sen benim yazdıklarıma göre hareket etme çünkü bazıları bedavaya geliyor. 1 AY BOYUNCA YAKLAŞIK OLARAK: 2 paket kuru tane yem toplam 8 ytl(kuru yem mutlaka gerekli,sürekli sebze meyve hasta eder) 4 litre iyi su toplam 1 ytl(bilyeli suluk var ama sürekli evde gezdikleri için balkondaki kaplara da koyuyorum, arada kaptaki sular kirlenince yeniliyorum en fazla 4 litre ayda) Ayda en fazla 4 tane meyve toplam 1 ytl(meyve çok veremiyorum zararlı olabilir diye) + en fazla 3 ytl oburluk için(Hollanda lop aşırı sosyal,salonda birşeyler atıştırdığımızda mutlaka başımızda dikilir,istersen verme anında koltuğun tepesinde biter) Toplam:13 ytl. Aylık harcamam düşük ama neden çünkü; Sebzeler sürekli alışveriş yaptığım marketten bedava alınıyor. Sabah sebze halinden gelen akşama kadar satılmayan ve artık müşteriye satılamayacak sebzeleri marketçi, tavşanlarımın yiyeceği kadar bana ayırıyor.Akşama kadar sebzeler hiç bozulmadan kalıyor.Evin tüm alışverişini o marketten yapıyorum ,artık o kadar kıyağı olsun. Kuru ekmek çok seviyorlar,her evde mutlaka ekmek artar ve maalesef çöpe atılarak israf edilir,bunların bir süre bayatlamasını bekliyorum ve kıtır kıtır bayılarak yiyorlar.Dolayısıyla ekmekleri için ek bir harcama yapmıyorum.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hangi ilde oldugunu yazarsan fiyat sööleyebiliriz

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben ekmekleri bayatlamadan veriyorum öylede bayılıyolar;) arkadaş sebzeyi bedavaya alıyomuş ama zaten maydanoz marulda çok pahalı şeyler değil yani fazla masraflı olmaz. bi de talaş var ayda 1-2 paket alırsın o da 4-5 ytl. altından kalkarsın yani. başta kafes alacaksın onun ucuzunu biraz araman gerekebilir o kadar. çok küçük bi kafes alma orta boy ii olur

gerçektn çk teşşkürler.çk yardımcı oldunuz tavşan cinsleri ile ilgili soruma cvbınız içinde teşşkür etmiştim ama msjm yayınlanmdı:(( inş.bu yayınlnır.çk cesaret verdiniz galiba tavşanım olcak:)))

img

kukkaa

ÖZEL MESAJ

ankaradayım:)

img

kukkaa

ÖZEL MESAJ

ankaradayım:)

img

kukkaa

ÖZEL MESAJ

bir de tavşanının mutlu olmasını istiyorsan,sakın sürekli kafeste tutma.serbestçe gezebilsin.tuvalet eğitimi verdin mi etrafa pisleme sorunu da olmuyor.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kukkaa tavsanlarının gereclerini alısveris merkezlerindeki petshoplardan alırsan biraz pahalıya gelir. kızılaydaki 5-6 pet shoptan birisinden alırsan birazdaha ucuza gelir ama piyasadaki en ucuz evcil hayvanlar ve malzemelerini Ulus`taki akvaryumcular ve kuşcular çarsınından bulabilirsin.

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ