Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

BİR BİLENE SORUYORUM

arkadaşlar fena halde kafam karışmış durumda yardım ederseniz sevinirm.foruma yazan çoğu kişi normal cins tavşanların aşırı büyüdüğünü bakımının zorlaştığını söyleyip cüce tavşan istediklerini yazmış.sitede birçok kişi cüce tavşan die birşey olmadığı sölüyor bazılarıda cüce tavşan satıyor...tabiki bi canlı olarak bu tavşanlardan gram büyüme beklememek komik olur ben cüce tavşan isterken normal tavşanlardan daha az büyüdklerini hiçbir zaman bilinen cins tavşanlarım büyüklüğünde olmayacağı söylendiği için istiorum.şimdi sorularım şunlar cüce tavşan diye birşey var mı?? hollanda lop denilen tavşanlar bi cüce tavşn cinsi mi???hollanda loplarr ne kadarrr büyürlerr??? cidden bu türler pet shoplarda satılmıyor mu??sitede gerçekten bu konu hakkında uzman olduğuna inandığım insanlar varr yardımlarını bekliorumm TEŞEKKÜRLERR

img

kukkaa

17 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cüce tavşan ırkları vardır.3 e ayrılır. Netherland dwarf(hollanda cücesi,en küçük tavşan olarak guiness rekorlar kitabına girmiştir) holland lop(french lop ile netherland dwarfın çaprazlanması sonucu oluşmuştur, düşük kulaklarını french loptan küçük boyutunu ise netherland dwarftan almıştır.tam bir şaheserdir,en şirin,en sosyal,en zeki tavşan cinsidir.french lop ve netherland dwarf diye internette arama motorunda arat sürüyle resim çıkıyor) yeleli tavşan(bana hiç güzel ve sevimli görünmedi) parkhayvancilik.com(3 ırkın resimlerine buradan bakın) hollanda lop cüce tavşandır ama 3 cüce ırk içinde en az büyüyeni netherland dwarftır. elimdeki tavşanların kilolarını, normal ırkta olan tavşanlarla karşılaştırmanız için veriyorum: hollanda lopum 14 aylık ve 1,8 kilo nerherland dwarf tavşanım 8 aylık ve 1,5 kilo(hala yavru tavşan gibi duruyor) büyümeleri durdu,uzun süredir aynı kilodalar. hayır Türkiye`de her petshopta bulamazsın hatta neredeyse hiçbir petshopta bulamazsın, izmir de söylenen petshopa da yakın zamanda geldi. Büyümeyen tavşan diye 10-15 ytl ye satıyorlar ama 10-15 e cüce tavşan satamazlar,kurtarmaz. onlar normal ırktır. Hollanda loplar için çok geniş bir kaynak,ingilizce:http://www.thenaturetrail.com

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.Bugün gittğim bi pet shop(ankarada) 20ytl ye singapur tavşanı sattıklarını sölediler bu cinsinde büyümediğni söledirler.söylediğnize göre ki bnde size katılıorm 20ytl ye cüce tavşan satılmaz.acaba singapur tavşanlarının belirgin karakteristik özellikleri var mı diğer tavşan cinslerinden ayrılan??? bi fikriniz var mı???

img

kukkaa

17 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

normal tavşanlar aşırı büyümüyolar bence ben 2 tane bakıyorum biri 4 aylık biri 11 aylık ama gayet rahat bakıyorum cüce tavşanlarda bildiğim kadarıyla çok çok küçük kalmıyolar zaten. bulamazsan eğer normal tavşan almanda sana zorluk vermeyecektir bence

merhaba,yaptığım kısa araştırmalardan dolayı sadece biraz cüce tavşanlar hakkında bilgim var.Singapur tavşanı için google`a singapore rabbit yazın,bazı resimler ve bilgiler çıkıyor.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ