Diğer Evcil Forumları > Tavşan
herkes okumalı!!!
ben bugün tavşanımı kaybettim 3 aylıktı. buradan herkese söylüyorum gercekten onları sevmiyecekseniz almayın. çünkü çok narinler. ayrıca herkesten bi istegim var tavşan gibi narin hayvanları pet shoplardan almayın. onları daha sütten kesilmeden 4-5 günlükken alıp koyuyorlar oraya sonrada zavallılar çok zayıf oluyorlar. ben maalesef bu hatayı yaptım. sizler yapmayın. onun hiçbir seyi yoktu. dogru baktıgıma inanıyorum. birden bire hastalanıp ölüverdi...:((((
zeytin basın sağolsunama bence yanlıs bi değerlendirme yapmıssın. sütten kesilmemis 4-5 günlük yavrunun henüz gözleri bile acılmaz ve tüyleri bile cıkmaz ki vitrine konsunlar. bunca yıldır pet shoplara yavru dağıtıyorum 20 günlükten kücük tavsan verdigim hic olmadı zaten olamaz da. bu biolojik olarak mümkün deil. elbette pet shoplardan alınan yavruların hepsinin sağlıklı bi sekilde büyümesi beklenemez ama bi kac kisinin aldığı yavrular öldü die hayvan doslarına böyle seslenmen evcil havyan beslemeye yeni yeni niyetlenen arkadasların heveslerini kırabilir.
3-4 günlükken değil ama 15 günlükken geldikleri bi gerçek yani süt emmekle birlikte yem yemeye de başlamış olan yavruları minik ve sevimli diye ticari amaçlarla hemen annesinden ayırıp satışa çıkarıyorlar ben eminönünde neredeyse 10 günlük gibi görünen ( ama muhtemelen 15 günlüktür de fazla gelişememiştir) cılız bir yavrunun satıldığına şahidim tavşan almayın demiyoruz alın ama bu şartlarda satıldıklarınıda bilin ve benim kişisel görüşüm evde besleyip yavru alan arkadaşlardan 1 ayını tamamlamış yavruları alın bu besleyeceğiniz tavşanın anne sütünü tam almış olması ve bağışıklık sisteminin gelişmiş olması açısından önemli aksi halde en ufak birşeyde ölüverir gökhan arkadaşım 20 günlükten küçük tavşan vermiyor olman çok güzel bir davranış ,ama sen de çok iyi biliyorsundur pethsoplara gelen tavşanların çoğu senin benim gibi duyarlı insanlardan değil çiftliklerden geliyor bu ülkede bir an önce çipli evcil hayvan satışına başlanması denetlemelerin daha sıkı olması ve bu zavallı minik hayvanların bu şekilde telef olmaması dileğiyle
20 günlükten küçük vermiyorum demişsin ama 20 günlük zaten çok küçük. ben 20 günlük aldığım ve 1.5 aylık aldığım 2 tavşanıma aynı yerde bakıyodum ve aynı şeyleri yiyolardı ama küçük aldığım sürekli hastalanıyodu. yavrularımı satmak istediğimdede petshoplar bana dediği fazla büyümeden getir öyle daha sevimli oluyolar daha çok satıyoruz dediler ama hayvanların sağlıklarını bozuyolar böyle yaparak. tabiki her petshoptan alınan tavşan ölecek diye bişey yok ama zaten narin olan tavşanlar böylece dahada narinleşiyolar ve daha fazla özen göstermek gerekiyo
gökhan arkadasım keske tüm hayvan satanlar senin gibi olsa ama degil. 3-5 kuruş para kazanmak için hayvanların hayatlarıyla oynuyorlar. sevgi yuvası da söylemek istediklerimi tam anlamıyla anlatmıs. ben üzgün oldugum için anlatamadım derdimi. keşke pet shopların bu durumunu daha önce farketseydim de gökhan arkadasım gibi duyarlı bir yetiştiriciden alsaydım. bu arada zeytin benim için bir hayvandan öteydi, cocugum gibiydi. hiçbir tavşan onu yerini tutamazdı. ev şimdi sanki bomboş ve sessiz. diğer evciller kısmına resmini ekledim. onun ne kadar şirin bi tavşan oldugunu görün.
Merhaba arkadaslar tavşanımın cinsi nedir? diye bir başlık açmıştım ve ingiliz kelebeği olduğu ortaya çıkmıştı. Ama tavşanımı bir kaç gün önce ishalden dolayı kaybettim. Zeytin arkadasımızın dediği gibi oları çok küçükken koyuyorlar ve ben çok iyi baktığıma eminim. Hiç yeşillik vermedim. Bir süre hayvan almamaya karar verdim. Eniseren arkadasımızdan Hollanda Lop alacaktım ama vaz geçtim. Kuşum var ve çok mutluyum. Siz siz olun çok küçükken tavşan almayın.
evet maalesef benim gibi duyarlı insanların az oldugu bi gercek. 20 gün boyunca süt emmis bi yavru hele benim tavsanlarım gibi beslenmisse satılmak icin küçük deildir. gönül ister ki 2 aylık olmadan yuvadan almayayım ama pet shop sahipleri de benden aldıktan sonra 20 gün icinde satamadıkları anda bu yavruların ellerinde kalacağının bilincindeler. bu yüzden küçük istiyolar. ama benim tavsanlarımın 20 günlük yavruları bile ii beslendikleri icin en az 3-4 günlerini yuva dısında gecirdikleri icin sağlık sorunu yasamıyorlar. benim tavsan verdigim pet shoplardan tavsan satın alıp buradan bana ulasan ve soru soran bircok arkadasım var. 4 yıldır buralardan benim yavrulardan alan ve tavsanının öldügünü sööleyen sadece 5 kisi oldu. son söz olarak yavruların yuvadan ayrılma tarihi olarak ideal süreyi 40 gün olarak söylüyorum.